• Bucuresti 32º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 28º C
  Cluj-Napoca 29º C
  Constanta 28º C
  Craiova 30º C
  Galati 29º C
  Iasi 31º C
  Suceava 29º C
  Timisoara 30º C
 • 1 EUR = 4.7260 LEI
  1 USD = 4.2193 LEI
  1 GBP = 5.3065 LEI
  1 CHF = 4.2262 LEI
  1 HUF = 1.4598 LEI
  1 BGN = 2.4163 LEI
  1 JPY = 3.8920 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Traian Băsescu: Nu îmi amintesc dacă am semnat informative cu numele Petrov

23 Mai, 15:43

Traian Băsescu a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că nu-şi aminteşte dacă a dat note informative la Securitate cu pseudonimul Petrov. CNSAS a introdus o acţiune la Curtea de Apel Bucureşti pentru constataterea calităţii de colaborator al Securităţii pentru un parlamentar, iar surse citate de EuropaLiberă au dezvăluit că este vorba despre Traian Băsescu.

Basescu

"Nu, nu îmi amintesc de aşa ceva. Lăsaţi-mă să văd dosarul", a răspuns Traian Băsescu întrebat de Europa Liberă dacă a semnat note i formative cu numele Petrov.

Fostul preşedinte a mai precizat că prin natura meseriei de marinar, toţi primeau aviz de la organele de Securitate pentru a putea pleca din ţară. De asemenea, trebuia să prezinte rapoarte a ceea ce făceau, a mai spus Băsescu.

La insistenţele reporterului pe marginea numelui atribuit ca sursă, Petrov, fostul preşedinte a refuzat discuţia, spunând că o va relua după campanie, când va merge la instanţă şi îşi va vedea dosarul. El spune că nu e o coincidenţă că acest subiect a apărut în campania electorală şi că SRI a avertizat că vor apărea documente secrete în această perioadă.

Potrivit informaţiilor transmise de Europa Liberă, vizat de dosarul CNSAS este Traian Băsescu, iar dosarul de reţea contine doar coperţile pe microfilm, iar notele informative, două la număr până în acest moment, au fost descoperite în dosarele altor persoane care aveau dosare de urmărire informative (DUI). Dosarul de reţea este practic gol, deci nu conţine un angajament cu Securitatea, dar pe copertă apare numărul dosarului, numele real şi numele conspirativ, afirmă sursele citate de Europa Liberă. Traian Băsescu a fost verificat din oficiu, în postura de candidat la europarlamentare, iar cercetarea ar fi fost făcută de un angajat al Direcţiei de Investigaţii. Perioada la care se referă investigaţia nu este cea în care Traian Băsescu a lucrat la Anvers, ci aceea în care era student la Institutul de Marină din Constanţa.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: