• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 29º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 28º C
  Constanta 29º C
  Craiova 28º C
  Galati 31º C
  Iasi 29º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.7228 LEI
  1 USD = 4.1899 LEI
  1 GBP = 5.3006 LEI
  1 CHF = 4.2095 LEI
  1 HUF = 1.4679 LEI
  1 BGN = 2.4147 LEI
  1 JPY = 3.8726 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Traian Băsescu, în lacrimi la TV // L-a emoționat o familie de basarabeni care a cerut Unirea

02 Aprilie, 09:57

Președintele de onoare al PUN, Traian Băsescu, a spus la România TV că atât la ultima manifestaţie centenară, cât şi într-o deplasare mai veche la Bălţi a fost ţinta unor atacuri cu bâte.

Basescu

Acestea ar fi fost puse la cale de antiunionişti, dar şi de pro ruşi. Autorităţile de la Chişinău au fost însă prompte şi au împiedicat orice tentativă de agresiune la adresa actualului senator PMP.

"Au fost pregătiţi provocatori. O grupare cu bâte şi una cu cuţite în genţi. Autorităţile şi-au făcut datoria. Au fost provocări ale antiunioniştilor şi ale proruşilor. Au fost acţiuni de acest gen şi la Bălţi. S-ai dezamorsat lucrurile înainte să ajung şi eu. Aceşti oameni au o singură întrebare. Ce treabă am eu cu Moldova şi cu Unirea", a spus Băsescu la România TV, dar a făcut şi un anunţ clar.

"Exclus să candidez la preşedinţia Republicii Moldova", a mai spus Băsescu.

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, i-a atacat dur pe cei care nu sunt de acord cu Unirea Basarabiei cu patria-mamă, România.

"Sunt ticăloşi care spun că Băsescu a găsit o chichiţă, că vrea să fie preşedintele Moldovei.", a spus Băsescu.

Acesta a rememorat un moent istoric crunt în care şi-au pierdut viaţa mii de români de peste Prut. "În Basarabia s-a produs o baie de sânge. Li s-a spus că pot pleca în România, în 1944. Au plecat 3000 într-o dimineaţă. Şi-au lăsat casele, tot. În acea dimineaţă au fost mitraliaţi cu toţii. Acolo sunt o cruce şi trei gropi comune. Facem prea puţin pentru ei", a mai spus, cu ochii în lacrimi, Băsescu.

Implicat serios în Basarabia pentru proiectul Unirii cu România, Băsescu i-a transmis lui Klaus Iohannis un mesaj de mulţumire pentru că nu îl împiedică în acest demers.

"Eu îi mulţumesc lui Klaus Iohannis şi instituţiilor că nu mă împiedică. Eu sunt pe cont propriu acolo. Eu am credibilitate mare acolo. Eu pot doar să militez pentru unire. Nu pot eu să fac Unirea, trebuie să o facă parlamentele", a spus Băsescu în direct la România TV.

Fostul preşedinte al României nu şi-a mai putut stăpâni emoţiile şi a lăcrimat în direct la România TV. Actualul senator şi preşedinte al PMP a fost extrem de emoţionat când a văzut o familie de români de peste Prut care au cerut Unirea cu patria mamă, România. O mamă de peste Prut a cântat o piesă care l-a mişcat enorm pe Traian Băsescu.

Actualul senator a vorbit cu emoţie de acţiunile pe care le întreprinde în Basarabia. "Mulţi dintre ei au sentimentul că sunt dezrădăcinaţi. Pentru oamenii ăştia trebuie să facem ceva. Ei conştientizează că viitorul lor este alături de România. Ei înţeleg că Moldova e o ţară bătută de vânt. Nu e nici în NATO, nu are perspectiva prosperităţii. E între două blocuri, NATO şi Federaţia Rusă.

Când află că vin eu, se umplu sălile, să vadă ceea ce spun eu. Eu mi-am atins obiectivul. Am spus ce înseamnă minciuna cu uniunea euro asiatică, dar şi cea cu Uniunea Europeană a unor partide de acolo. Singura şansă este Unirea pentru Republica Moldova", a spus Traian Băsescu.

Citeste mai mult despre: unirea basarabiei cu romania
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: