• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 27º C
  Constanta 25º C
  Craiova 30º C
  Galati 29º C
  Iasi 29º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.8406 LEI
  1 USD = 4.2942 LEI
  1 GBP = 5.3770 LEI
  1 CHF = 4.5591 LEI
  1 HUF = 1.3607 LEI
  1 BGN = 2.4750 LEI
  1 JPY = 3.9919 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cele mai frumoase grădini ale lumii!

18 Mai, 14:09

Plimbările într-un parc sau într-o grădină botanică au, spun specialiștii, un efect similar celui obținut în urma multor ore de meditație yoga. Apa, foșnetul frunzelor, cântecul păsărilor, culorile florilor sau ale frunzișului sunt mai bune decât orice medicament împotriva stresului. Iar aerul curat dintr-o grădină mare are asupra organismului efectul a numeroase vitamine luate, de obicei, pentru un plus de energie.

Gradina Botanica Las Pozas

Mai mult, există studii care au demonstrat că până și privitul acestor grădini poate avea beneficii cognitive mai mari decât mersul pe jos. Un site american a întocmit o listă cu unele dintre cele mai liniştitoare şi spectaculoase grădini ale lumii.

1.Las Pozas din Mexic. Cu construcții spectaculoase din ciment, cascade și plante tropicale întinse pe 80 hectare, Grădina Las Pozas este opera excentricului poet Edward James și a fost creată pentru a aminti de Grădina biblică a Edenului.

2.Grădina Canario din Insulele Canare. Aceste insule, așezate în nordvestul coastei africane, sunt leagănul a numeroase plante fascinante, multe dintre ele aflate în Grădina Botanică Canario Viera y Clavijo. Zona dedicată cactușilor este uriașă, adăpostind peste 10.000 de plante.

3.Grădina dn jurul Vilei Imperiale Katsura, din Japonia. Construită pe la 1600, aceasta ilustrează cel mai bine stilul grădinilor japoneze, cu iazuri, podețe, cireși și colțuri ca niște bijuterii ale naturii.

4.Grădinile Butchart, Canada. După ce cariera de calcar Robert Pim Butchart a fost închisă, soţia sa, Jennie a transformat groapa într-o grădină scufundată. A început cu o grădină de trandafiri, apoi a adăugat, în timp, o grădină italiană şi una japoneză. Astăzi, Grădinile Butchart sunt considerate printre cele mai bune din lume.

5.Keunkenhof, Olanda. Aici sunt lalele, câmpuri întregi cu lalele, cât vezi cu ochii, astfel încât Keunkenhof este cea mai mare grădină de flori din lume.

6.Versailles, Franța. Grădina Versailles a fost realizată pentru un rege, Ludovic al IV-lea, prin urmare niciun detaliu nu a fost lăsat deoparte și nici un preț n-a fost prea mare pentru a realiza cea mai luxoasă, cea mai mare și cea mai vizitată grădină a lumii.

7.Grădina Kirstenbosch, Africa de Sud. Situată în Munții Table, denumiți astfel din cauza crestei ca o masă, care domină Cape Town, este cunoscută mai ales pentru colecția sa de plante. Scopul acestei grădini botanice nu este în primul rând acela de a încânta vizitatorii, ci de a proteja anumite plante, unele dintre ele rare sau chiar pe cale de dispariție.

8.Grădina Botanică Lingering din China. Construită înm secolul al XVI-lea, aceasta a fost inclusă pe lista patrimoniului mondial Unesco.

Sursa www.care2.com

Credit foto wikimedia commons

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: