• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9205 LEI
  1 USD = 4.1335 LEI
  1 GBP = 5.6802 LEI
  1 CHF = 4.4728 LEI
  1 HUF = 1.3800 LEI
  1 BGN = 2.5158 LEI
  1 JPY = 3.7799 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Tomac, după consultările cu Iohannis: I-am propus preşedintelui să ia în calcul numirea un premier de la PMP

11 Octombrie, 14:44

Delegaţia PMP a fost prezentă la negocierile cu preşedintele Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea premierului. Din delegaţie au făcut parte Eugen Tomac, Marius Paşcan, Cornel Sămărtinean, Cătălina Bozianu şi Cătălin Cristache.

Eugen Tomac

Eugen Tomac a declarat la ieşirea de la negocieri că i-a propus lui Klaus Iohannis să ia în calcul numirea unui premier de la PMP, şi anume pe Eugen Tomac.

"Vom accepta discuţii cu celelalte partide pentru a depăşi această criză politică. I-am propus preşedintelui să ia în calcul numirea unui prim-ministru din cadrul PMP. Nu ne temem de alegerile anticipate, suntem conştienţi că este o încercare de a păcăli electoratul,dar credem că în România nu se vor organiza alegeri anticipate. Fără voturile PMP, Dăncilă rămânea la Palatul Victoria", a susţinut Tomac.

"Pentru noi este esenţial ca viitorul guvern să aibă printre priorităţile sale din primele zile de mandat ordonanţa de urgenţă privind revenirea la alegerea primarului în două tururi, lucru pe care l-am comunicat domnului preşedinte Iohannis, este esenţial să ne menţinem angajamentul pe care ni l-am asumat în faţa cetăţenilor de a elimina pensiile speciale pentru că ele sunt un furt. Pentru noi este foarte important ca viitoare majoritate parlamentară, care va investi un nou guvern, să îşi asume şi adoptarea lgii care se află în parlament cu privire la reducerea număr de parlamentari la 300", a mai spus liderul PMP.

PMP nu agreează ideea organizării de alegeri parlamentare anticipate, a declarat, joi, Eugen Tomac, care a precizat că la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis va pleda pentru instalarea unui Guvern politic de tranziţie, până la scrutinul parlamentar la termen, de anul viitor.

Eugen Tomac spune că PMP îşi doreşte pentru un Guvern politic, după ce moţiunea de cenzură a trecut.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: