• Bucuresti 17º C
  Baia Mare 13º C
  Brasov 12º C
  Cluj-Napoca 12º C
  Constanta 10º C
  Craiova 14º C
  Galati 15º C
  Iasi 16º C
  Suceava 15º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.8288 LEI
  1 USD = 4.4163 LEI
  1 GBP = 5.4966 LEI
  1 CHF = 4.5682 LEI
  1 HUF = 1.3438 LEI
  1 BGN = 2.4690 LEI
  1 JPY = 4.1159 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Toader insistă că la dosarul lui Lazăr există o decizie de clasare pentru Iohannis, dar tot nu o publică

31 Octombrie, 19:41

Tudorel Toader a publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei un document intitulat "Precizari privind numirea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a domnului Augustin Lazăr".

justitie

El insistă că la dosarul de la Ministerul Justiţiei privind candidatura lui Augustin Lazăr la şefia Parchetului general există o soluţie de clasare într-un dosar penal pe numele lui Klaus Iohannis, dar nu o prezintă. Ministrul a cerut acceptul CSM pentru a face public documentul.

Ministrul Tudorel Toader a publicat istoricul concursului în urma căruia Augustin Lazăr a devenit procuror general. Ministrul Justiţiei a reluat argumentaţia din raportul de evaluare a procurorului general, pe baza căruia a cerut revocarea lui Lazăr.

Cât despre soluţia de clasare a unui dosar pe numele lui Klaus Iohannis, Tudorel Toader insistă că a găsit un astfel de document la dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr depus la Ministerul Justiţiei. Toader tot nu publică documentul respectiv, însă dă de înţeles că soluţia de clasare a fost semnată chiar de Augustin lazăr, şef al Parchetului Alba Iulia la vremea respectivă.

"În dosarul de numire a domnului Augustin Lazăr în funcția de procuror-șef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, de la Ministerul Justiție, s-a identificat o Ordonanță de clasare pentru un dosar deschis în anul 2013 pe numele primarului Municipiului Sibiu de la acea dată, domnul Klaus Werner Iohannis.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: