• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 26º C
  Craiova 25º C
  Galati 29º C
  Iasi 29º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.6618 LEI
  1 USD = 4.0162 LEI
  1 GBP = 5.3339 LEI
  1 CHF = 4.0290 LEI
  1 HUF = 1.4442 LEI
  1 BGN = 2.3836 LEI
  1 JPY = 3.6337 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Tiraspolul va pune „problema” punctelor comune moldo-ucrainene la ședința „5+2” de la Roma

25 Mai, 11:48

Administrația separatistă de la Tiraspol intenționează să pună în discuție subiectul extinderii controlului comun moldo-ucrainean pe sectorul transnistrean de frontieră, la ședința „5+2”, care va avea loc pe data de 29-30 mai curent la Roma, a anunțat așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol, Vitalie Ignatiev.

transnistria

„Noi, neapărat, vom atrage atenția tuturor participanților internaționali în vederea neadmiterii niciunei forme de restricții, mai ales pe fundalul implementării acordurilor convenite anterior. Este inadmisibil să soluționăm unele probleme și concomitent să creăm altele. Sperăm că toți participanții (la ședința 5+2 – n.red) vor participa la acest dialog”, a spus Ignatiev citat de către novostipmr.

Amintim că zilele trecute Chișinăul a anunțat premierul Pavel Filip a anunțat că controlul comun la frontiera moldo-ucraineană se extinde cu încă în două puncte de trecere pe segmentul transnistrean – în punctul rutier „Goianul Nou-Platonovo” și în punctul feroviar „Novosaviţcaia-Cuciurgan”.

De asemenea, amintim că din luna iulie 2017 funcționează primul punct de control comun moldo-ucrainean de pe segmentul transnistrean al frontierei Cuciurgan-Pervomaisc.

Din 18 aprilie, la punctul moldo-ucrainean Cuciurgan - Pervomaisk a început și vămuirea mărfurilor de import, reimport și tranzit.

Drept reacție, liderul separatist Vadim Krasnoselski a spus că noua etapă a controlului comun moldo-ucrainean la punctul de trecere Cuciurgan – Pervomaisc poate „submina progresul în procesul de negocieri” și „pune în pericol securitatea economică a regiunii transnistrene”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: