• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 30º C
  Constanta 28º C
  Craiova 33º C
  Galati 33º C
  Iasi 32º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 34º C
 • 1 EUR = 4.7315 LEI
  1 USD = 4.2103 LEI
  1 GBP = 5.2727 LEI
  1 CHF = 4.2800 LEI
  1 HUF = 1.4541 LEI
  1 BGN = 2.4192 LEI
  1 JPY = 3.9100 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Tiraspolul se opune forțelor de ordine ale Chișinăului în Zona de Securitate de ziua alegerilor

08 Februarie, 09:41

Delegația transnistreană în cadrul Comisiei Unificate de Control și-a exprimat îngrijorarea serioasă cu privire la introducerea în Zona de Securitate a unor forțe și mijloace suplimentare ale Chișinăului pentru asigurarea ordinii publice în ziua alegerilor din 24 februarie.

transnistria

Acesta a fost mesajul delegației transnistrene în cadrul ședinței ordinare a Comisiei Unificate de Control. Partea transnistreană a făcut referire la alegerile anterioare în cadrul cărora nu au fost înregistrate încălcări grave ale ordinii publice.

„Considerăm că introducerea planificată a unor forțe și mijloace suplimentare ale Republicii Moldova în Zona de Securitate este un element de tensiune suplimentar și va avea drept consecință o complicație în zona de responsabilitate a Forțelor de Menținere a Păcii”, se spune în documentul transmis în cadrul ședinței CUC.

Delegația a îndemnat Chișinăul să nu întreprindă pași care ar destabiliza situația în Zona de Securitate.

Delegația a subliniat că introducerea unor forțe de ordine suplimentare în Zona de Securitate s-ar putea produce doar urmare a unor necesități extreme. Delegația a mai cerut ca în cazul în care aceste forțe vor intra în Zona de Securitate, acestea trebuie să fie monitorizate de Comisia Unificată de Control și de către observatori ai forțelor de menținere a păcii.

Menționăm că tensiunile au crescut în Zona de Securitate după ce pretinsul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat satul Varnița din raionul Anenii Noi drept teritoriu aflat temporar sub ocupația Republicii Moldova și a instalat posturi mobile de „găniceri” și „vameși” între Varanița și orașul Tighina.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: