• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 21º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 20º C
  Constanta 21º C
  Craiova 22º C
  Galati 21º C
  Iasi 23º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7601 LEI
  1 USD = 4.2755 LEI
  1 GBP = 5.4034 LEI
  1 CHF = 4.2363 LEI
  1 HUF = 1.4560 LEI
  1 BGN = 2.4338 LEI
  1 JPY = 3.8844 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Tiraspolul îi sugerează lui Dodon „să bea ceai și să nu se diorgăiască”

12 Martie, 11:44

Pretinsul minister de externe de la Tiraspol spune că a ajuns în posesia unor proiecte ale lui Igor Dodon, care vizează rezolvarea conflictului transnistrean și care ar fi niște „planuri himerice”.

transnistria

Lui Dodon îin este recomandat să nu se mai ocupe de chestiuni care nu țin de autoritatealui. Pseudo-externele de la Tiraspol califică declarațiile lui Igor Dodon, potrivit cărora „suntem foarte aproape de rezolvarea transnistreană”, ca fiind niște demersuri ce dezorientează actorii internaționali. Nota redacției: expresia „beți ceai și nu vă diorgăiți” aparține lui Dodon și a devenit virală, fiind folosită de acesta în mai multe situații.

Activitatea specifică a oficialului moldovean, care nu dispune de autoritate în acest domeniu, dar și tezele nepotrivite privind „proximitatea” reglementării conflictului moldo-transnistrean, din păcate, nu fac să dezorienteze participanții externi și creează o imagine distorsionată a situației în cadrul negocierilor”, scrie pretinsul minister de externe.

Pretinsa instituție de externe de la Tiraspol spune că a ajuns în posesia unor texte de proiecte cu privire la conflictul transnistrean. Aceste proiecte, crede pretinsul minister, dovedesc lipsă de principii și sunt contraproductive. „Aceste texte compilative ale diverșilor autori, care au în comun ambiții subiective și lozinci populiste, țintesc reacția indulgentă a actorilor internaționali”, se menționează în comunicatul externelor de la Tiraspol.

Pseudo-externele transnistrene mai spun că aceste demersuri sunt din start sortite eșecului. „Experiența relațiilor moldo-transnistrene demonstrează caracterul dezastruos al oricăror planuri himerice care ignoră voința poporului transnistrean, multinațional, care nu iau în considerare lecțiile din istorie și ale realității obiective care s-a format în ultimele trei decenii”, se spune în comunicatul instituției separatiste.

„Oficialii” de la Tiraspol mai spun că aceste demersuri duc în eroare partenerii externi, în primul rând participanții formatului 5+2, cu scopul de a submina negocierile în cadrul pachetelor social-economice și umanitare.

Pretinsele externe îi recomandă lui Dodon să se concentreze asupra „setului de probleme cu care se confruntă propriului stat și să contribuie la punerea în aplicare de către Republica Moldova a tuturor angajamentelor luate în cadrul negocierilor cu Transnistria”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: