• Bucuresti 31º C
  Baia Mare 32º C
  Constanta 28º C
  Craiova 30º C
  Galati 32º C
 • 1 EUR = 4.6569 LEI
  1 USD = 4.0889 LEI
  1 GBP = 5.1960 LEI
  1 CHF = 4.1043 LEI
  1 HUF = 1.4370 LEI
  1 BGN = 2.3811 LEI
  1 JPY = 3.6974 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Tiraspolul acuză autoritățile de la Chișinău de „blocadă umanitară”

24 Iulie, 15:33

Tiraspolul a calificat intenţiile Chişinăului de a permite intrarea în Transnistria doar a medicamentele certificate, înregistrate în Moldova, drept „dictatură medicinală“, drept o tentativă de a impune tratamente în baza regulilor moldovenești și o dorință de a institui „o blocadă umanitară”.

transnistria

Separatiștii susțin că medicamentele livrate din Moldova provin în general din țările europene şi sunt de câteva ori mai scumpe decât cele importate de regiune.

„Actuala structură a medicamentelor ne convine nouă şi pacienților noștri. Iar odată cu trecerea la structura moldovenească, cetățenii noștri nu vor mai avea acces la medicamente ieftine și accesibile. Nu este un secret că cetățenii Moldovei vin la noi pentru a cumpăra medicamente ieftine, pe care noi le importăm din Ucraina, Rusia, Belarus. Instituţia noastră, companiile farmaceutice, furnizorii de echipamente medicale nu pot lucra în baza registrului moldovenesc. În cadrul negocierilor, insistăm ca noi înşine să importăm medicamentele noastre și să stabilim sortimentul de sine stătător”, a subliniat ministrul Sănătății al autoproclamatei rmn, Andrei Guranda la ședința grupurilor de lucru de ieri, citat de Infotag.md.

Grupurile de lucru s-au întrunit în ajun la sediul Misiunii OSCE din Tiraspol în contextul celor convenite la ședința din 17 iulie de la Chişinău pentru coordonarea poziţiilor privind importul de medicamente în regiunea transnistreană. 

Această necesitate a apărut deoarece nomenclatoarele medicamentelor permise a fi importate în Moldova și Transnistria sunt diferite, iar în condițiile în care Moldova și Ucraina au introdus controlul vamal pe segmentul transnistrean al frontierei comune, apar situaţii de conflict la importul de medicamente care nu sunt incluse în nomenclatorul Ministerului Sănătății al Republicii Moldova.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: