• Bucuresti 35º C
  Baia Mare 34º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 32º C
  Constanta 29º C
  Craiova 35º C
  Galati 34º C
  Iasi 34º C
  Suceava 31º C
  Timisoara 35º C
 • 1 EUR = 4.7305 LEI
  1 USD = 4.2682 LEI
  1 GBP = 5.1654 LEI
  1 CHF = 4.3593 LEI
  1 HUF = 1.4457 LEI
  1 BGN = 2.4186 LEI
  1 JPY = 4.0142 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Teodor Meleşcanu: R. Moldova a beneficiat de oportunităţi mari datorită angajamentelor realizate

08 Mai, 08:45

„Republica Moldova a fost prima ţară dintre partenerii estici care pe baza angajamentelor îndeplinite a beneficiat de oportunităţi foarte mari.

melescanu

E vorba de liberalizarea regimului de vize, de Acordul de Asociere şi cel de liber schimb aprofundat, care au fost agreate în urmă cu cinci ani şi care au adus reale beneficii nu numai pentru cetăţeni, ci şi pentru companiile şi societăţile din ţara vecină”, a declarat ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleşcanu, într-o intervenţie telefonică în emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Teodor Meleşcanu: „Anul acesta, noi aniversăm 10 ani de la lansarea iniţiativei referitoare la politica Parteneriatului Estic şi e un moment aniversar. Tot în acest an, noi celebrăm şi 10 ani de la semnarea Declaraţiei privind instituirea unui parteneriat strategic între România şi Republica Moldova pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Ambele, şi politica de Parteneriat Estic a Uniunii Europene, şi activităţile pe care le avem în cadrul ecestei declaraţii au un obiectiv fundamental: acela de a oferi partenerilor noştri din Est posibilitatea unei evoluţii care să fie în profunzime şi care să conducă la integrarea europeană a Republicii Moldova şi care în acelaşi timp să folosească cetăţenilor săi.”

Vorbind despre situaţia post-electorală din Republica Moldova, oficialul român a declarat: Ministrul de Externe de la Bucureşti a mai declarat că România este pregătită să continue susţinerea eforturilor asumate de Chişinău, să ofere sprijin consistent la nivel doiplomatic, financiar şi tehnic, cu un accent deosebit pe realizarea priorităţilor legate de punerea în aplicare a Acordului de Asociere între UE şi Republica Moldova şi a zonei de liber schimb cuprinzător şi aprofundat, scrie ., a conchis Teodor Meleşcanu. 
„După alegeri, în mod evident este o situaţie în care lucrurile au un anumit nivel de amânare a unei soluţii care să conducă la dezvoltarea în continuare a Republicii Moldova. Convingerea noastră fermă pe care o avem este că doar opţiunea europeană poate aduce răspunsuri durabile la aşteptările de prosperitate, de siguranţă şi stabilitate ale cetăţenilor din Republica Moldova. În continuare, noi suntem preocupaţi şi angajaţi în sprijinirea eforturilor Republicii Moldova. Am avut la Bucureşti, în 22 noiembrie anul trecut, o şedinţă comună a guvernelor care a contribuit la consolidarea în continuare a relaţiei noatre bilaterale.”

„În acelaşi timp suntem foarte interesaţi de menţinerea Republicii Moldova şi în configuraţia eneregetică a UE prin intermediul proiectelor de  interconectare energetică România-Republica Moldova. Toate aceste proiecte de natură strategică au un obiectiv foarte clar şi anume realizarea unei conexiuni ireversibile a Republicii Moldova prin intermediul României la spaţiul european”
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: