• Bucuresti -1º C
  Baia Mare 6º C
  Brasov 6º C
  Cluj-Napoca 6º C
  Constanta 2º C
  Craiova -1º C
  Galati -2º C
  Iasi -4º C
  Suceava -6º C
  Timisoara 3º C
 • 1 EUR = 4.6646 LEI
  1 USD = 3.7833 LEI
  1 GBP = 5.2815 LEI
  1 CHF = 3.9860 LEI
  1 HUF = 1.4996 LEI
  1 BGN = 2.3850 LEI
  1 JPY = 3.5796 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Temperaturi de minus 59 grade Celsius în Ceahlău

05 Ianuarie, 15:10

Temperaturile din masivul Ceahlău pot fi resimțite la valori de minus 59 de grade Celsius, a avertizat, joi, serviciul Salvamont Neamț.

ceahlau

Potrivit lui Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț, turiștii trebuie să evite în aceste zile ascensiunile pe munte, informează Agerpres. Raul Papalicef avertizează că este interzisă staționarea în vânt perioade care depășesc 5 minute.

'Temperaturile prognozate vor fi de până la minus 23 de grade Celsius, iar viteza vântului va depăși 80 de kilometri pe oră. În aceste condiții, windchill-ul (temperatura resimțită de organism) se va situa în jurul valorilor de minus 59 grade Celsius, valori care se situează la limita dintre zona periculoasă și cea foarte periculoasă, echivalentul codului roșu. Chiar cu echipament special, timpul fizic permis unei echipe de salvare să intervină este foarte limitat. Recomandăm turiștilor să evite în această perioadă deplasările în zona montană înaltă. Este interzisă staționarea în vânt pentru perioade ce depășesc 5 minute. De asemenea, recomandăm să nu folosească trasee turistice cu expunere mare în vânt și mai ales să nu efectueze deplasări după lăsarea serii, când temperaturile scad și viteza vântului crește simțitor', a declarat Raul Papalicef.

Citeste mai mult despre: Ceahlau, ger, temperaturi
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: