• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9443 LEI
  1 USD = 4.3840 LEI
  1 GBP = 5.9238 LEI
  1 CHF = 4.7621 LEI
  1 HUF = 1.3742 LEI
  1 BGN = 2.5280 LEI
  1 JPY = 3.8393 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

TAROM își construiește un sediu de câteva milioane de euro

02 August, 11:25

tarom

Conducerea companiei TAROM plănuiește să se mute cât de curând într-un sediu nou, lângă Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pe un teren pe care îl are deja în proprietate, pentru a scăpa astfel de chiriile pe care le plătește pentru locația în care funcționează în prezent.

”Avem un teren de două hectare aici la aeroport, unde e clădirea aceea veche, unde am vrea să facem o construcție, poate chiar să o îmbunătățim pe cea existentă, să o reamenajăm și să putem să ne mutăm și să nu mai plătim chirii. Am elimina foarte multe costuri și am putea integra departamentele, și serviciile comerciale și cele financiare, să fie într-un singur loc”, a declarat, într-un interviu pentru Agenția de presă r/News, Nicolae Demetriade.

Întrebat cât va investi compania în acest proiect, Demetriade nu a precizat o sumă exactă, însă a admis că o asemenea investiție s-ar putea ridica la câteva milioane de euro. În prezent, angajații TAROM lucrează în două sedii, unul închiriat chiar în Aeroportul Henri Coandă, iar cel de-al doilea este o clădire care îi aparține.

”Vrem să găsim soluții să facem un parteneriat, un neapărat să ne construim noi singuri, fiindcă costă destul de mult și nu ne-ar trebui nici tot terenul pe care să îl folosim pentru noi, că nu ai ce să faci, să ții terenul doar ca să fii proprietar de teren. Noi vrem să găsim o soluție optimă de a intra în parteneriat cu cineva, să putem să venim noi cu terenul și ei să construiască”, a adăugat Demetriade.

Directorul executiv al companiei de stat de transport aerian menționează că o variantă de luat în calcul este să cedeze o parte din teren firmei care va construi noul sediu.

”Suntem în discuții în prezent. Am reușit doar să stabilim care ar spațiul necesar pentru noi să strângem serviciile care vor fi mutate acolo. Apoi vom stabili care vor fi costurile. Există niște firme interesate care ar vrea să construiască ceva aici, dar să vedem dacă ajungem la o înțelegere, fiindcă trebuie să fie un contract win-win”, a punctat Demetriade, fără a preciza numele firmelor.

În perioada ianuarie-iunie 2013, TAROM a înregistrat pierderi de 63 de milioane de lei, cu 47% mai mici față de cele din primul semestru al anului trecut, care se ridicaseră la 120 de milioane de lei. Compania a înregistrat în prima jumătate a acestui an o creştere cu 1,4% a numărului de pasageri, pe cursele regulate, şi a transportat  974.984 de pasageri.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954. În prezent are 24 de avioane şi operează 42 de destinaţii, din care nouă sunt interne. Compania a transportat anul trecut circa 2 milioane de pasageri şi are 2.000 de angajaţi. TAROM a încheiat 2012 cu o pierdere de 232 de milioane lei.

Citeste mai mult despre: cladire, Demetriade, sediu, tarom
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: