• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8725 LEI
  1 USD = 4.0024 LEI
  1 GBP = 5.3819 LEI
  1 CHF = 4.4931 LEI
  1 HUF = 1.3601 LEI
  1 BGN = 2.4913 LEI
  1 JPY = 3.8477 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Suspect de înşelăciuni prin telefon, depistat de poliţişti

24 Iulie, 15:18

politist_foto_ipro.co.uk

Un bărbat încarcerat în Penitenciarul Giurgiu este suspectat că, pretinzând că ar fi poliţist, contacta persoane cărora le solicita achitarea unor amenzi contravenţionale, sub pretextul că existau mai multe reclamaţii de natură economică în curs de cercetare.

Marți, 23 iulie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Vâlcea, au efectuat percheziţii la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu şi la domiciliul unui suspect din municipiul Bucureşti.

La nivelul I.P.J. Vâlcea au fost înregistrate, în perioada 9 - 19 iulie, 7 plângeri penale referitoare la faptul că mai multe persoane de pe raza judeţului Vâlcea (în special administratori de societăţi comerciale), au fost contactate telefonic de către o persoană care se recomanda a fi poliţist şi, sub pretextul că existau mai multe reclamaţii de natură economică în curs de cercetare, le solicita achitarea unor amenzi contravenţionale sau transmiterea unor coduri reîncărcabile pentru cartele pre-pay.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Vâlcea, s-a reuşit identificarea principalului suspect, un bărbat de 30 de ani, din municipiul Bucureşti, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu.          

În urma percheziţiilor efectuate  în penitenciar şi la locuinţa acestuia din municipiul Bucureşti, au fost identificate o cartelă SIM şi diferite componente de telefon, bilete cu diferite numere de telefon, precum şi înscrisuri care conţineau scenariul folosit pentru inducerea în eroare a persoanelor apelate.

S-a stabilit că alte trei persoane, două femei şi un bărbat, îl sprijineau în săvârşirea activităţii infracţionale.

Până în prezent, au fost probate 7 fapte de înşelăciune, urmând a fi continuate investigaţiile, fiind suspectat şi de comiterea altor asemenea infracţiuni.

În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de unul dintre suspecţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a dispus măsura de a nu părăsi localitatea de domiciliu, urmând ca persoana încarcerată să fie transferată din Penitenciarul Giurgiu în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea, pentru continuarea cercetărilor.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: