• Bucuresti 7º C
  Baia Mare 4º C
  Brasov 5º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 9º C
  Craiova 11º C
  Galati 8º C
  Iasi 9º C
  Suceava 9º C
  Timisoara 7º C
 • 1 EUR = 4.7785 LEI
  1 USD = 4.3069 LEI
  1 GBP = 5.6554 LEI
  1 CHF = 4.3582 LEI
  1 HUF = 1.4461 LEI
  1 BGN = 2.4432 LEI
  1 JPY = 3.9667 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

SURSE: Igor Dodon și Zinaida Greceanîi au plecat la Moscova

04 Aprilie, 10:20

Președintele Igor Dodon și președinta PSRM Zinaida Greceanîi au plecat la Moscova. Sursele Deschide.MD spun că Greaceanîi a plecat aseară, iar șeful statului urmează să-și ia zborul astăzi la ora 10.

Dodon

Nu cunoaștem agenda exactă a celor doi politicieni, dar avem toate premisele să credem că merg să se consulte în privința a ce urmează să facă mai departe în procesul de negoceri cu Partidul Democrat. Și, după cum e firescul socialist, „sfaturile” Moscovei trebuie obținute înainte de convocarea Consiliului Politic Național al PSRM, care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

Purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Lupei, nu ne-a răspuns la telefon pentru a confirma sau infirma cele relatate de reporterii Deschide.MD, iar consilierul prezidențial Maxim Lebendinschi a spus că nu-i cunoaște agenda președintelui.

Ținem să precizăm că, după ce scenariul unei eventuale coaliții dintre PD și PSRM a devenit unul dintre cele mai discutate pe arena politică de la Chișinău, mai mulți formatori de opinie au opinat că Rusia nu-și dorește acest lucru.

Această teză a fost confirmată indirect și de către mesajele ultimative transmise în ultima perioadă de mai mulți propagandiști ai Kremlinului, cum ar fi prezentatorul Dmitri Kiseliov de la postul „Rossia 1”, care spune că „mărul otrăvit” s-a rostogolit spre Dodon, iar acesta trebuie să încline balanța spre o coaliție cu forțele antioligarhice și nu cu Partidul Democrat.

„Plahotniuc este toxic pentru toți. Unul dintre liderii de dreapta, Maia Sandu, chiar l-a numit „măr otrăvit”. Adică, cei de dreapta, ca băieți sinceri, nu se văd cu Plahotniuc. „Mărul otrăvit” s-a rostogolit acum spre Dodon. Personal pentru Dodon este ca o cupă cu otravă, moarte politică. Reputația se pierde o singură dată. În schimb, în coaliție cu dreapta, socialiștii lui Dodon au șansa de a forma cel puțin o alianță antiologarhică”, a spus Kiseliov, un apropiat al Kremlinului.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: