• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 1º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta 7º C
  Craiova 0º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara -1º C
 • 1 EUR = 4.6540 LEI
  1 USD = 4.1197 LEI
  1 GBP = 5.1867 LEI
  1 CHF = 4.1341 LEI
  1 HUF = 1.4376 LEI
  1 BGN = 2.3796 LEI
  1 JPY = 3.6288 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Surpriza nu s-a produs. Andrei Năstase este candidatul PPDA la funcția de primar al Chișinăului

05 Martie, 12:02

Partidul Politic Platforma și Adevăr a anunțat că Andrei Năstase este candidatul la alegerile locale pentru capitala Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut acum câteva minute, în cadrul unei conferințe de presă.

Andrei Nastase

Reprezentanții PPDA a avenit și cu un îndemn pentru Partidul Acțiune și Solidaritate, ca acesta să sprijine candidatul înaintat de ei. Îndemnul este și pentru alte partide politice din opoziție.

„Este ziua în care emoțiile mele au atins apogeul. Vreau să le mulțumesc colegilor mei că au susținut ideea de a veni cu un candidat propriu la alegerile municipiului Chișinău”, a declarat Năstase.

„Am discutat acum câteva zile în urmă cu doamna sandu dar și cu reprezentanții PAS și am cerut în sprijinul reciprocității să sprijine candidatul PPDA la alegerile locale. Cei de la PAS vor răspune cât mai curând la oferta noastră”, a adăugat liderul PPDA.

Amintim că la şedinţa de sâmbătă a Consiliului politic al formaţiunii unde s-a decis asupra candidatului la alegerile locale de la primăria Capitalei uşa a fost închisă pentru ziarişti. Asta deși inițial s-a anunţat că evenimentul va fi unul public. După întrunire, preşedintele DA, Andrei Năstase, a făcut selfie cu jurnaliştii.

Tot atunci preşedintele Organizaţiei de tineret a PPDA, Dinu Plîngău, a declarat că: „s-a luat o decizie că hotărârea finală va fi anunțată luni,. Vă invit luni la o conferință de presă în care o să aflați ce s-a discutat. Este o ședință de lucru a partidului, nu e nimic deosebit".

Amintim că liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni TV, că formațiunea politică pe care o conduce va avea un candidat la alegerile locale anticipate din municipiul Chișinău.

De precizat că Comisia Electorală Centrală (CEC) a emis săptămâna trecută un comunicat în care spune că examinează demersurile depuse privind demisia lui Renato Usatîi și Dorin Chirtoacă și menționează că nu a fost stabilită încă data pentru organizarea alegerilor locale noi în municipiile Bălți și Chișinău.

CEC-ul susține că pentru cele două scrutinuri nu au fost planificate surse financiare în bugetul de stat. Instituția face actualmente o estimare a cheltuielilor necesare pentru organizare acestora, după care va lua decizia privind alegerile locale noi în cadrul unei ședințe publice.

Reamintim că anterior, secretarii consiliilor municipale respective au comunicat Comisiei Electorale Centrale despre faptul că primarul municipiului Chișinău, dl Chirtoacă Dorin, și primarul municipiului Bălți, Usatîi Renato, și-au dat demisia.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: