• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Surpriză în Parlament: 5 voturi pentru moțiune din partidele care susțin Guvernul

31 Martie, 15:32

Cinci deputați de la PNL, USR și minorități, formațiuni care au votat învestirea Guvernului, au votat miercuri, în plenul Camerei Deputaților, pentru adoptarea moțiunii simple depusă de PSD împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

parlamentul Romaniei

Cei 5 parlamentari sunt:

Michael Gudu, deputat PNL Tulcea

Alexandru Popa, deputat PNL Brăila

Andrei Iulian Drancă, deputat USR Botoșani

Marius Andrei Miftode, deputat USR Brașov

Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor nationale

Moțiunea simplă a fost respinsă. S-au înregistrat 115 voturi 'pentru' şi 166 de voturi 'împotrivă'.

PSD susţine, în moţiune, că este obligatoriu ca ministrul Agriculturii să plece urgent din funcţie, acuzându-l pe acesta că, după 17 luni de guvernare, nu a învăţat nimic şi agricultura traversează cea mai neagră perioadă din cauza "incompetenţei şi amatorismului" de care acesta a dat dovadă.

Semnatarii moţiunii i-au transmis ministrului Oros că munca în agricultură "nu e la patru ace, cu batistuţa galbenă apretată la piept", ci cu "sudoare, cu nelinişti, cu griji, cu mâini crăpate, cu lacrimi uscate pe obrajii trişti, dar mai ales cu sufletul legat de glia strămoşească!".

"Dumneavoastră, oare, aveţi sufletul legat de glia acestei naţii? Sau l-aţi vândut pe doi arginţi intereselor celor care îşi doresc distrugerea agriculturii României? Răspunsul îl ştiu toţi fermierii, producătorii şi agricultorii români: prin tot ceea ce aţi făcut demonstraţi că sunteţi cel mai mare dăunător al agriculturii româneşti! Şi pentru asta este obligatoriu să plecaţi urgent din funcţia de ministru", afirmă parlamentarii PSD.

La dezbateri, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a spus că România pierde, anual, un miliard de euro din cauza modului "bolnăvicios" în care a fost păstorită agricultura de către guvernarea PSD.

"Oamenii, fermierii, au înţeles demult că PSD minte, învrăjbeşte, dezinformează şi manipulează. Aţi călărit agricultura României timp de 22 de ani distrugând aproape tot. Acum, precum lupii îmbrăcaţi în blană de oaie, vorbiţi despre problemele agriculturii acumulate în ultimii 30 de ani, agricultură pe care PSD a pus-o pe butuci, şi aşteaptă ca eu, ca noi, să facem minuni într-un an şi jumătate, an de criză sanitară, lovit de fenomene meteo nevaforabile", le-a transmis Oros reprezentanţilor PSD.

De asemenea, el a precizat că niciun crescător de animale mic sau mare, care creşte porc pentru consum sau pentru comercializare, şi care respectă regulile minime pentru controlul şi combaterea pestei porcine africane nu va avea de suferit, adăugând că PSD îşi exprimă o "falsă îngrijorare" pentru ţăranul român.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: