• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8741 LEI
  1 USD = 4.0207 LEI
  1 GBP = 5.5103 LEI
  1 CHF = 4.5221 LEI
  1 HUF = 1.3648 LEI
  1 BGN = 2.4921 LEI
  1 JPY = 3.8742 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Summitul de la Sibiu. Liderii Europei discută viitorul UE

09 Mai, 11:40

Şefii de stat sau de guvern din ţările Uniunii Europene se reunesc, joi, într-un summit informal la Sibiu, găzduit de preşedintele Klaus Iohannis, pentru a discuta despre viitorul UE. Sibiul s-a transformat într-o fortăreaţă bine păzită.

summit

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că locul în care se va desfăşura summitul UE a fost special ales, Sibiul fiind ”un oraş profund european, locul cel mai potrivit pentru a găzdui o dezbatere la cel mai înalt nivel nivel despre viitorul Uniunii Europene”.

”Este un moment cu totul special pentru mine să deschis aici, la Sibiu, summitul PPE, cu doar câteva ore înainte de deschiderea summitului de la Sibiu. Vom discuta, în primul rând, despre e înseamnă Uniunea Europeană pentru fiecare dintre noi, despre valorile noastre comune şi despre ce trebuie să facem ca să ducem acest proiect înainte pentru bunăstarea şi siguranţa cetăţenilor noştri”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

El a continuat, afirmând: ”Ca să putem decide pentru viitor, trebuie să privim şi în urmă la temelia construcţiei europene şi la numeroasele beneficii pe care le-a adus Uniunea cetăţenilor săi”.

”Aceste evenimente importante se desfăşoară într-un loc cu o semnificaţie deosebită, în Sibiu, oraşul care a fost în 2007 cu Capitala Culturală a Europei. Sibiul este un oraş profund european şi este locul cel mai potrivit pentru a găzdui o dezbatere la cel mai înalt nivel nivel despre viitorul Uniunii Europene. Momentul este unul istoric pentru România şi nu doar pentru că dimensiunea şi importanţa summitului sunt fără precedent pentru ţara noastră, ci şi pentru că după 30 de ani de la căderea comunismului am adus Europa acasă, aici în România. Şefii de stat şi de guvern care se întrunesc în această dimineaţă în cadrul summitului Partidului Popular European vor avea o contribuţie majoră la discuţiile de la reuniunea informală care va avea loc în a doua parte a zilei”, a mai spus Iohannis.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: