• Bucuresti 13º C
  Baia Mare 7º C
  Brasov 6º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 10º C
  Craiova 12º C
  Galati 10º C
  Iasi 7º C
  Suceava 6º C
  Timisoara 10º C
 • 1 EUR = 4.7576 LEI
  1 USD = 4.1938 LEI
  1 GBP = 5.4657 LEI
  1 CHF = 4.1895 LEI
  1 HUF = 1.4975 LEI
  1 BGN = 2.4326 LEI
  1 JPY = 3.7859 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

SUA pun sub acuzare Huawei

29 Ianuarie, 14:10

Departamentul de Justiţie al SUA a făcut publice luni acuzaţiile împotriva companiei chineze de telecomunicaţii Huawei. Astfel, firma este acuzată de fraudă, spălare de bani, obstrucţionarea justiţiei şi furt tehnologic, crescând tensiunile dintre China şi SUA cu câteva zile înaintea unor discuţii privind relaţiile comerciale între cele două părţi. Guvernul chinez a răspuns numind acuzaţiile „imorale şi incorecte”, scriu Reuters şi The Guardian.

Departamentul a acuzat Huawei şi pe directoarea sa financiară, Meng Wanzhou, că au încercat să încalce sancţiunile SUA împotriva Iranului, făcând afaceri cu Teheranul printr-o filială care a fost ascunsă.

Huawei şi-a bazat expansiunea globală pe „minciuni şi înşelăciuni”, conform Departamentului, care acuză firma chineză şi directorii săi şi de spălare de bani şi obstrucţionarea justiţiei.

Matthew Whitaker, procurorul general în exerciţiu, a afirmat că infracţiunile de la Huawei „au avut loc până la cel mai înalt nivel al companiei”.

Într-un caz separat, Departamentul de Justiţie a informat că Huawei a furat tehnologie de la operatorul T-Mobile din SUA.

Reacţia Chinei a venit la scurt timp. Wen Ku, un oficial important al Ministerului Industriei şi Tehnologiei Informaţiei, a declarat la Beijing că aceste acuzaţii sunt „incorecte şi imorale”. Ulterior, Huawei a publicat un comunicat în care neagă toate acuzaţiile.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: