• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9253 LEI
  1 USD = 4.0683 LEI
  1 GBP = 5.7191 LEI
  1 CHF = 4.4990 LEI
  1 HUF = 1.3830 LEI
  1 BGN = 2.5182 LEI
  1 JPY = 3.7206 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Spitalele "Marie Curie" şi "Nicolae Robănescu" din Capitală, fără apă caldă şi căldură

19 Noiembrie, 16:17

Spitalele "Marie Curie" şi "Nicolae Robănescu" din Capitală au rămas de două zile fără apă caldă şi căldură. Reprezentantii RADET susţin că au informat, înca din data de 15 noiembrie, conducerea Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie cu privire la lucrările lucrarile ce vor fi efectuate, respectiv oprirea agentului termic, astfel incat acesta să poată lua măsurile necesare, conform obligațiilor legale ce îi revin. Întâmplarea vine după ce săptămâna trecută, cele două spitale nu au avut căldură și apă caldă timp de trei zile din cauza unei avarii la Magistrarala CET Progresul.

apa

După oprirea furnizării agentului termic în cele două unităţi spitaliceşti, Ministerul Sănătăţii a solicitat, luni seara, Primăriei Capitalei rezolvarea de urgenţă a problemelor care au dus la lipsa apei calde şi a căldurii la Spitalul "Marie Curie" şi la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie "Dr. Nicolae Robănescu".

În replică, Primăria Capitalei susţine că RADET a informat încă din data de 15 noiembrie conducerea Spitalului "Marie Curie" despre lucrările ce vor fi efectuate şi precizează că orice unitate spitalicească are obligaţia de a asigura câte o sursă suplimentară pentru fiecare agent termic, respectiv apă caldă şi căldură.

Reprezentanţii RADET au precizat, de asemenea, că întreruperea furnizării agentului termic vine ca urmare a unor lucrări de refacere a Magistralei CET Progresul, ce alimentează jumătate din Sectorul 4.

"In zona Progresul din sectorul 4 RADET efectuează o lucrare importantă de refacere a Magistralei CET Progresul, Magistrala ce alimentează jumătate din sectorul 4 și care are o vechime de 34 de ani. După oprirea furnizării agentului termic de săptămână trecută, au fost efectuate verificări suplimentare ale Magistralei si s-a constatat ca sunt și alte tronsoane afectate.
Pentru a asigura continuitatea serviciului de alimentare cu energie termică, s-a luat decizia de către RADET de a întrerupe furnizarea de energie termică, începând de luni, 18 noiembrie 2019, timp de 48 de ore, pentru a inlocui conducta afectata, operatiune absolut necesara pentru ca, in aceasta iarna, sa nu mai existe avarii in zona.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: