• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9495 LEI
  1 USD = 4.2188 LEI
  1 GBP = 5.7509 LEI
  1 CHF = 4.5738 LEI
  1 HUF = 1.3946 LEI
  1 BGN = 2.5306 LEI
  1 JPY = 3.8525 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Sorin Grindeanu: „Bugetul pe 2021 are vicii de neconstituţionalitate”

05 Martie, 15:39

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat vineri că bugetul pe 2021 are vicii de neconstituţionalitate, în contextul în care în Guvern au fost înfiinţate ministere noi prin ordonanţă de urgenţă, dar nu au fost aprobate şi hotărârile de guvern prin care se reorganizau instituţiile. Grindeanu a mai spus că PNL şi USR s-au bătut „ca şacalii” pentru a împărţi Economia şi Energia.

grindanu

„Principala lor grijă la bugetul pe 2021 a fost cum să-şi împartă între ei banii pe criterii legate strict de algoritmul politic - nu cum să servească interesele românilor. Însă chiar acest blestemat algoritm politic i-a făcut să nu vadă o ilegalitate cât casa, care face bugetul ţării vulnerabil, în situaţia de a putea fi atacat la CCR! Au înfiinţat ministere noi prin ordonanţă de urgenţă, dar nu au dat şi hotărârile de guvern prin care se reorganizau instituţiile, asta fiindcă au prelungit cearta pe sinecurile bine plătite din bani publici”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Social-democratul a mai adăugat că PNL şi USR „s-au bătut ca şacalii cum să împartă Economia şi Energia”, până după momentul în care bugetul a ajuns în Parlament şi a fost votat. „Aşa s-a ajuns la un fapt unic în istoria ţării şi a bugetului de stat: există simultan ministere desfiinţate care primesc bani din buget şi ministere neînfiinţate care obţin finanţare bugetară! O aberaţie legislativă cum numai actuala coaliţie a haosului este în stare să producă! Rezultatul este că bugetul pe 2021 are vicii de neconstituţionalitate! Aşa se întâmplă când bugetul ţării ajunge masa pe care ei îşi duc lupta pentru ciolan”, a mai spus acesta.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: