• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Sorin Cîmpeanu: S-a renunțat la ipoteza accesului diferențiat vaccinat-nevaccinat

30 August, 12:14

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat că autoritățile au abandonat scenariul în care doar elevii vaccinați ar fi avut acces la cursuri cu prezență fizică în localități cu incidență mai mare de 6. „A fost o ipoteză la care s-a renunțat la solicitarea Consiliului Național al Elevilor”, spune oficialul.

sorin

Ce a spus Sorin Cîmpeanu despre ipoteza accesului diferențiat vaccinat-nevaccinat

„A fost o ipoteză la care s-a renunțat la solicitarea Consiliului Național al Elevilor, care au prezentat argumente, au spus că această participare diferențiată în funcție de vaccinat sau nevaccinat ar crea discrepanțe încă și mai mari, decalaje în educație, care ar putea fi recuperate foarte greu. Este un argument pertinent, iar eu îmi exprim încrederea că nu vom ajunge prea curând la rata de infectare 6 la mie, iar dacă vom ajunge, acest lucru se va întâmpla pentru foarte scurt timp. În același timp, dacă am fi permis acces diferențiat în funcție vaccinat sau nevaccinat, ar fi putut să fie un stimulent pentru vaccinare, pe de o parte, dar pe de altă parte ar fi generat scenariul hibrid, care, suntem de acord cu toții, a dat rezultate foarte, foarte slabe, profesorul fiind obligat să se concentreze simultan și la elevii din clasă, și la elevii din online”, a explicat ministrul Educației.

El a subliniat că autoritățile vor încerca să acopere „toate situațiile posibile” care ar putea fi întâlnite pe parcursul noului an școlar. Întrebat dacă unitățile școlare vor asigura măști de protecție, oficialul a afirmat: „Este o întrebare firească, există stocuri suficiente de măști de protecție. Există câteva milioane de măști de protecție în rezerva de stat gestionate de Departamentul pentru Situații de Urgență, există la Ministerul Sănătății, există la autorități locale. Pe de altă parte, am lansat o interogare în tot sistemul de educație către toate inspectoratele școlare județene pentru a ne spune ce stocuri de măști au”.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: