• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 12º C
  Cluj-Napoca 14º C
  Constanta 15º C
  Craiova 18º C
  Galati 15º C
  Iasi 15º C
  Suceava 13º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.6603 LEI
  1 USD = 3.9613 LEI
  1 GBP = 5.2120 LEI
  1 CHF = 4.0997 LEI
  1 HUF = 1.4399 LEI
  1 BGN = 2.3828 LEI
  1 JPY = 3.5102 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

SONDAJ // Cine sunt politicienii în care moldovenii au cea mai multă încredere

30 Martie, 10:51

Cel mai popular politician din Republica Moldova rămâne Igor Dodon, iar pe a doua treaptă se poziționează liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Cel puțin aceasta reiese din datele unui sondaj realizat de IRI.

Sondaj

Potrivit studiului, Dodon se bucură de încrederea a 31% dintre moldoveni, urmat de Maia Sandu, cu un scor de 16%. Pe ce de-a treia treaptă se află un alt lider al opoziției extraparlamentare, Andrei Năstase, cu 8%. Premierul Pavel Filip și președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, se bucură de încrederea a 6% din populația R. Moldova. Liderii PCRM și PDM sunt pe aceeași treaptă, cu 4%.

Sondajul mai arată că fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, au câte 2%, în timp ce președintele Parlamentului, Andrian Candu, și primarul de Orhei, Ilan Șor, au obținut încrederea a 1% dintre moldoveni.

26% din cei chestionați au declarat că nu au încredere în niciun politician, iar 10% au spus că nu știu sau au refuzat să răspundă.

Sondajul are o marjă de eroare de 2% și a fost realizat în perioada februarie-martie pe un eșantion de 1500 de respondenți.

Datele IRI relevă date diferite decât datele sondajului IMAS, realizat recent la comanda PDM. Atunci, moldovenii, întrebați care dintre politicieni ar putea îmbunătăți situația din Republica Moldova, 40% din respondenți au declarat că Igor Dodon este politicianul care poate schimba lucrurile spre bine. Urmează Maia Sandu, cu 38%, și Pavel Filip, cu 37%.

Următorul politician din acest top este liderul Platformei DA, Andrei Năstase, cu 29%. Surpriza clasamentului o constituie Vlad Plahotniuc, 26% din respondenți fiind de părerea că liderul PDM poate îmbunătăți situația din țară. Plahotniuc este urmat de Voronin, Chirtoacă, Candu, Leancă și Greceanîi, cu câte aproximativ 20% fiecare.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: