• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9484 LEI
  1 USD = 4.2646 LEI
  1 GBP = 5.8523 LEI
  1 CHF = 4.6171 LEI
  1 HUF = 1.3760 LEI
  1 BGN = 2.5301 LEI
  1 JPY = 3.7293 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Soluția lui Băsescu pentru depășirea crizei politice din R.Moldova

21 Mai, 09:53

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, spune că singura soluție pentru depășirea situației postelectorale actuale este stabilirea priorităților pentru stat de către principalele forțe politice, dar nu prioritățile partinice. În opinia lui, chiar dacă sunt incompatibile pe fondul unor chestiuni de viziune, Republica Moldova are niște necesități care trebuie satisfăcute.

Basescu

„De ce nu pun pe o foaie zece priorități ale Republicii Moldova și nu ale lor și să spună că pe asta guvernează până când s-or face noi alegeri”, a menționat fostul președinte român la emisiuunea„Politia” de la TV8.

În opinia lui, cele trei tabere principale, referindu-se la PSRM și blocul ACUM și PDM, au promis în campanie lucruri care nu pot fi puse în aplicare. „Socialiștii tot bat câmpii cu Uniunea Statelor Independente și cu Uniunea Vamală, alianța Maia Sandu cu Andrei Năstase promite drumul de intrare în Uniunea Europeană, ceea ce nu este posibil pentru că hotarul UE este pe Prut și pe actualele frontiere ale Poloniei și ale țărilor baltice și nu se face nicio extindere în următorii 50 de ani, iar Partidul Democrat vrea Moldova pentru el”, a declarat Traian Băsescu.

Politicianul a ținut să facă glume pe seama „tăcerii" PDM, dar și a liderului acestuia, Vlad Plahotniuc.

„Sunt detalii care mi-au scăpat și poate nu le pot analiza. Dacă îmi permiteți o glumă - Plahotniuc s-ar putea să fie plecat la cumpărături după partalmentari și să nu aibă timp să comunice. Nu m-ar mira ca, dacă se mai întinde mult indecizia, să apară maestrul Plahotniuc cu jumătate + 1 parlamentari", a menționat Traian Băsescu.

Politicianul român spune că pentru deblocarea asistenței financiare promisă de Uniunea Europeană este nevoie de formarea unui Guvern. În opinia lui, este bine venit orice fel de Guvern, chiar și un executiv minoritar, care ar trece prin Parlament, doar să fie repusă țara în funcționare. În opinia lui, un Guvern minoritar nu este de dorit, până la urmă.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: