• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 27º C
  Craiova 22º C
  Galati 28º C
  Iasi 28º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 21º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Socialistul Ion Ceban: Poziția ACUM este foarte rigidă și la această etapă nu avem ce discuta

11 Aprilie, 13:08

Socialistul Ion Ceban spune că reprezentanții blocului politic ACUM dau dovadă de rigiditate și că PSRM nu este gata să discute în astfel de condiții.

ACUM/PSRM

Ceban a adăugat că proiectele de legi propuse de ACUM nu pot fi votate fără constituirea unei majorități pentru că există riscul de a fi declarate nule sau neconstituționale.

„Ceea ce am constatat azi și cu ce vom veni mâine la Consiliul Republican este rigiditatea reprezentanților ACUM. După cum ați văzut noi am încercat să fim flexibili. Este surprinzător că un bloc cu 26 de mandate insistă pentru funcția de speacker sau de premier. Astăzi vedem că lucrurile sunt văzute în cel mai paralel mod. Și mai regretabil este că la astfel de discuții s-a venit cu acuzații reciproce mai ales când nu sunt fondate”, a declarat Ceban.

Deputatul a adăugat că reprezentanții blocului ACUM sunt neserioși pentru că nici măcar nu au citit scrisoarea PSRM și nici proiectele de legi ale socialiștilor.

„Noi am fost mirați de faptul că nici acea scrisoare pe care am trimis-o noi, dar nici proiectele pe care le-am publicat noi nu au fost citite. Atunci cât de serios putem vorbi că acești oameni pot să-și asume actul Guvernării. Noi vrem să completăm proiectele lor de legi dar nu putem să votăm doar ce vor ei. Noi nu vom susține un guvern minoritar și nu suntem gata să discutăm în așa condiții de rigiditate”, a adăugat socialistul.

Ion Ceban a adăugat că la momentul de față nu există pe agenda PSRM discuții cu Partidul Democrat și a răspuns jurnaliștilor că PSRM nu poate fi învinuit de alianță cu democrații pentru că dacă este analizată componența blocului ACUM, se vede că 60% din membri s-au perindat în ultimii ani prin partide care au fost până acum la Guvernare.

Prima rundă de negocieri dintre blocul politic ACUM și PSRM s-a încheiat fără niciun rezultat. Reprezentanții celor două formațiuni politice au insistat fiecare pe agenda sa, de o parte blocul ACUM cu pachetul de legi numite antioligarhice și colaborarea cu PSRM doar pentru a vota speackerul și legile respective, de cealată parte PSRM susține că doar prin crearea unei majorități parlamentare, ulterior a unei alianțe de guvernare pot fi implementate aceste legi. În plus socialiștii își doresc funcția de speacker, lucru pe care ACUM nu vrea să îl cedeze.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, declaratii, discutii, PSRM, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: