• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8744 LEI
  1 USD = 4.0105 LEI
  1 GBP = 5.4892 LEI
  1 CHF = 4.5228 LEI
  1 HUF = 1.3653 LEI
  1 BGN = 2.4922 LEI
  1 JPY = 3.8627 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Socialiștii au decis cu cine vor negocia formarea unei coaliții: ACUM

11 Martie, 13:33

Partidul Socialiștilor a decis să declanșeze negocieri cu bocul ACUM, care se vor axa pe formarea unei majorități parlamentare. Apelul a fost făcut public de membrii comitetului executiv al PSRM în cadrul unui briefing de presă. Conducerea blocului ACUM este așteptată mâine, la ora 15:00, la sediul PSRM.

psrm

PSRM spune că decizia a fost luată de comitetul executiv al partidului și că următoarea majoritate parlamentară trebuie să se contureze în jurul PSRM.

„Această decizie se bazează pe faptul că PSRM și ACUM reprezintă principalele forțe de opoziție de pe ambele eșichiere politice din țară. Noi am mai colaborat cu politicienii din partidele acestui bloc, în trecut. Împreună am organizat proteste împotriva guvernării și vrem să vedem dacă identificăm lucruri pe care le mai avem în comun, care ar putea să contureze o eventuală colaborare politică. În această ordine de idei, anunțăm că invităm liderii blocului ACUM mâine, marți, la ora 15.00, la sediul PSRM, pentru această discuție preliminară. Ora și ziua pot fi schimbate în funcție”, a declarat Ion Ceban.

Socialiștii își motivează decizia menționând că orice combinație politică între ACUM și PDM nu se poate considera altceva decât o continuare a alianțelor dezastruoase de tipul Alianțelor de Integrare europeană din 2009 încoace.

„PSRM nu dorește să provoace alegerile anticipate, chiar dacă este gata să facă față unui eventual scrutin electoral, însă constatăm că sunt alții care doresc să le provoace. Nicio guvernare care să facă ceva bun pentru oameni nu se poate face fără PSRM, câștigătorul alegerilor și singurul partid care nu a participat la guvernările dezastruoase din utlimii ani. Orice combinații politice între ACUM și PDM nu sunt altceva decît o continuare a alianțelor dezastruoase de tipul Alianțelor pentru Integrare Europeană de după 2009”, a citit Ceban din declarația PSRM.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: