• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9440 LEI
  1 USD = 4.3296 LEI
  1 GBP = 5.9242 LEI
  1 CHF = 4.7390 LEI
  1 HUF = 1.3911 LEI
  1 BGN = 2.5278 LEI
  1 JPY = 3.7824 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Slusari (PPDA): PSRM trebuie să aleagă. Vor eliberarea statului sau deservirea regimului

31 Mai, 13:06

Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, susține că după anunțul făcut azi de reprezentanții PDM, care au invitat socialiștii la dialog privind formarea unei majorități parlamentare, PSRM ar trebui să aleagă între alegătorii săi și deservirea „regimului oligarhic”.

ppda

Solicitat de reporterul Deschide.MD, parlamentarul a spus că după declarațiile de azi, mingea se află la fileul socialiștilor.

Noi le-am oferit lupta împotriva regimului, eliberarea statului. Este lucru cel mai important, pe când funcțiile sunt un subiect secundar. Democrații au ieșit azi cu propunerea că sunt gata să discute în primul rând funcțiile. Că sunt gata să ofere funcția de speaker și altele. Socialiștii trebuie să decidă. Ei au nevoie de funcții sau ce își doresc alegătorii săi – o țară liberă, o justiție normală, lupta împotriva corupției, stoparea exodului populației, crearea locurilor noi de muncă”, a declarat Slusari.

Potrivit vicepreședintelui Platformei DA, pentru socialiști vine un moment crucial.

Noi rămânem consecvenți. Pentru noi lupta împotriva regimului, eliberarea țării de oligarhi este cel mai important. Funcțiile pentru atingerea acestor obiective, este un subiect secundar. Socialiștii trebuie să aleagă. Sunt pentru electoratul său ori vor continua să deservească mai departe acest regim”, a punctat Slusari.

Amintim că Partidul Democrat a anunțat că urmează să transmită azi o invitaţie către PSRM, pentru a avea o primă discuţie pentru formarea unei majorități parlamentare.

„Dacă vom găsi consensul necesar pe această direcţie, se poate trece rapid la formalizarea politică a acestei soluţii, atâta timp cât ambele părţi dau dovadă de flexibilitate şi de dorinţa de a găsi compromisul, care să satisfacă nevoile prioritare ale cetăţenilor. În cadrul discuţiilor, vor fi abordate şi propunerile anunţate deja public de Partidul Socialiştilor privind formarea unei majorităţi parlamentare şi a Guvernului, unele dintre ele sunt realizabile, inclusiv votarea unui speaker din fracţiunea PSRM. În acelaşi timp, urmează să fie discutate şi propunerile de guvernare ale Partidului Democrat”, a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari.

Ulterior, PSRM a anunțat printr-un comunicat de presă că socialiștii au luat act de propunerea anunțată de Partidul Democrat și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al Partidului.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: coalitie, negocieri, PDM, ppda, PSRM, reactie, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: