• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 18º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 19º C
  Constanta 29º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 26º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.8365 LEI
  1 USD = 4.2843 LEI
  1 GBP = 5.3551 LEI
  1 CHF = 4.5467 LEI
  1 HUF = 1.3703 LEI
  1 BGN = 2.4728 LEI
  1 JPY = 3.9818 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

  NEWS ALERT: Situaţia lui Victor Ponta, în dezbatere, joi, în Parlamentul European

25 Iunie, 10:19

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European a discutat situaţia din România, referitoare la urmărirea penală a premierului Victor Ponta.

parliament

Pe site-ul Parlamentului European a fost publicata, pe 22 iunie,  scrisoarea presedintelui PE, Martin Schulz, care, pe baza cererii si votului dat de presedintii de grup, ii solicita presedintelui Comisiei LIBE, Claude Moraes, sa puna in discutie situatia din Romania. Pe ordinea de zi de joi (n.r. - astăzi) a Comisiei LIBE figurează scrisoarea preşedintelui PE.

"Situația din România este îngrijorătoare. Este inacceptabil că PSD vrea să blocheze cercetările. Direcția Națională Anticorupție trebuie lăsată să investigheze spre a aduce lumină în cazul acuzațiilor grave aduse lui Ponta", declara Manfred Weber, citat în comunicat.

Președintele Parlamentului, Martin Schulz, este cel care a propus ca subiectul să fie discutat în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, precum și în Conferința liderilor grupurilor parlamentare, înainte de a fi discutat în plen.

Parlamentul European anunta, la începutul săptămânii, intr-un comunicat, ca dezbaterea va avea loc  in Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), in urma unei cereri facuta in plenul din 8 iunie.

Președintele Grupului PPE, Manfred Weber, a solicitat, în data de 8 iunie, ca situația premierului român, față de care s-a cerut începerea urmăririi penale, să fie discutată în Parlamentul European.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal de procurorii anticorupție în dosarul Turceni — Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel").

Faptele reținute de anchetatori ar avea legătură cu faptul că Ponta ar fi beneficiat de o parte însemnată din sumele obținute de către SCA "Șova și Asociații" de la complexurile energetice Turceni și Rovinari, deși nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare dintre cele două case de avocatură.

În același dosar, procurorii au cerut încuviințarea Parlamentului de începere a urmăririi penale a premierului Victor Ponta pentru trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale). Deputații au blocat acţiunea DNA respingând cererea DNA cu 231 voturi pentru și 120 împotrivă, în date de 9 iunie.

DNA îl acuza pe Victor Ponta că l-a desemnat pe Dan Șova ca ministru pentru Relația cu Parlamentul, ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine și ministru al Transporturilor, în condițiile în care premierul ar fi beneficiat în trecut de foloase din partea acestuia și de dreptul de folosință gratuită a unui autoturism.

Citeste mai mult despre: Dan Sova, DNA, parlamentul european, Victor Ponta
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: