• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 27º C
  Craiova 22º C
  Galati 28º C
  Iasi 28º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 21º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Sindicatul Drumarilor protestează faţă de "abuzurile" din CNADNR

13 August, 19:30

dpiis drum
Sindicatul Naţional Profesional al Drumarilor din România (SNPDR) protestează "ferm faţă de abuzurile" care au loc în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), potrivit unui comunicat al Cartel Alfa. 
 
"Ieri, salariaţii care nu au semnat actele aditionale de reducere a salariilor din cadrul C.N.A.D.N.R. au primit salariul aferent lunii iulie <> cu o diminuare între 6% şi 50%", susţine Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa".
 
Potrivit sursei citate, sindicaliştii vor depune lunar acţiuni în instanţă pentru apărarea drepturilor salariaţilor prevăzute în Codul Muncii, garantate în Constituţie, tratatele şi conventiile la care România a aderat. 

Cartel ALFA solicită Consiliului de Administraţie al CNADNR şi Guvernului României să se autosesizeze pentru verificarea modului nelegal şi abuziv al încălcării flagrante a legislaţiei muncii interne şi internaţionale, în politica salarială a companiei de stat.

"Solicităm public, în regim de urgenţă, Curţii de Conturi a României să verifice motivele depăşirii fondului de salarii pe anul 2012, la nivel de CNADNR SA, prejudicii pe care conducerea executivă a CNADNR SA încearcă, în prezent, în mod abuziv, sub ameninţări şi presiuni, să le acopere prin încălcarea drepturilor salariaţilor obligându-i să semneze acte adiţionale pentru reducerea salariilor", se mai arată în comunicatul Cartel Alfa. 

Citeste mai mult despre: Cartel Alfa, CNADNR
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: