• Bucuresti -1º C
  Baia Mare -2º C
  Brasov -6º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta -2º C
  Craiova -3º C
  Galati -3º C
  Iasi -2º C
  Suceava -2º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7619 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.4653 LEI
  1 CHF = 4.1953 LEI
  1 HUF = 1.4983 LEI
  1 BGN = 2.4348 LEI
  1 JPY = 3.7869 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Sindicaliştii din penitenciare îl acuză pe ministrul Toader de comunicare de informaţii false

18 Ianuarie, 10:12

Sindicaliştii din Administraţia Penitenciarelor îl acuză pe ministrul Justiţiei Tudorel Toader de comunicare de informaţii false, infracţiune pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani. Tudorel Toader a afirmat că autorul crimei de la Mediaş nu a beneficiat de Legea recursului compensatoriu, în timp ce sindicaliştii susţin contrariul, precizând că în absenţa recursului compensatoriu bărbatul ar fi fost eliberat abia în mai 2019.

toader

"Îl avertizăm pe ministrul Toader că infracţiunea de comunicare de informaţii false se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani. În data de 16 ianuarie 2019, Tudorel Toader - încă ministru al justiţiei - informa opinia publică despre faptul că autorul crimei de la Mediaş nu face parte din categoria celor care au beneficiat de prevederile legii privind recursul compensatoriu. O nouă dezinformare din partea celui care se face complice prin indolenţă şi rea-voinţă motivată politic cu recidivistii recursului compensatoriu", afirmă reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor într-un comunicat.

Ei susţin că, în realitate, în situaţia în care nu ar fi existat aşa-numita lege a recursului compensatoriu, cel cunoscut drept criminalul de la Mediaş ar fi fost liberat condiţionat în luna mai 2019, iar la termen în luna august 2021, lucru demonstrat "fără echivoc" de dosarul de penitenciar al deţinutului Rusu Marius, iar o simplă interogare a bazei de date "demontează afirmaţiile ministrului Toader".

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: