• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9495 LEI
  1 USD = 4.2188 LEI
  1 GBP = 5.7509 LEI
  1 CHF = 4.5738 LEI
  1 HUF = 1.3946 LEI
  1 BGN = 2.5306 LEI
  1 JPY = 3.8525 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Sibiu: Masca de protecţie devine obligatorie în tot judeţul

02 Noiembrie, 19:21

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a decis, luni, ca masca de protecţie să fie obligatorie în toate spaţiile deschise din întreg judeţul, după ce incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus a depăşit 4 cazuri la mia de locuitori.

dtteet

În cinci localităţi incidenţa depăşeşte 10 cazuri la mia de locuitori, iar în total, în 49 de localităţi rata de infectare este mai mare de 3. În municipiul Sibiu, sistemul de alarmare publică va fi folosit pentru transmiterea de mesaje pentru prevenirea răspândirii pandemiei.

CJSU Sibiu a decis, luni, ca masca de protecţie să fie obligatorie în toate spaţiile deschise din întreg judeţul, până în data de 16 noiembrie, la miezul nopţii.

Decizia a fost luată după ce rata de infectare din judeţ a depăşit 4 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În cinci localităţi incidenţa depăşeşte 10 cazuri la mia de locuitori, iar în total, în 49 de localităţi rata de infectare este mai mare de 3.

În toate localităţile cu rată mare de infectare au fost suspendate cursurile faţă în faţă şi au fost închise localurile şi sălile de jocuri.

În municipiul Sibiu, incidenţa cumulată a cazurilor a ajuns la 6,03.

În contextul ratei mare de incidenţă a cazurilor în municipiul Sibiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a transmis Primăriei Sibiu o adresă prin care solicita sprijinul în vederea difuzării către populaţie a informaţiilor privind măsurile de protecţie pentru prevenirea infectării cu COVID – 19.

Una dintre măsurile propuse este difuzarea unui mesaj audio prin sirenele electronice de alarmare din oraş”, a transmis, luni, Primăria Sibiu.

Astfel, Primăria Sibiu, prin intermediul Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă, va începe difuzarea acestui mesaj de 45 de secunde prin sirenele electronice de alarmare situate din municipiul sibiu şi staţiunea Păltimiş.

Mesajul audio indică măsurile obligatorii pentru protecţia cetăţenilor în contextul pandemiei de coronavirus: purtarea măştii în spaţii publice închise şi deschise, asigurarea distanţării, evitarea locurilor aglomerate, precum şi spălarea şi dezinfecţia mâinilor”, a mai transmis Primăria Sibiu.

Mesajul va fi difuzat în intervalul luni – vineri, la ora 10.30 şi ora 18.00, şi duminica la ora 12.00.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: