• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.3688 LEI
  1 GBP = 5.8169 LEI
  1 CHF = 4.7466 LEI
  1 HUF = 1.3660 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.8620 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Sibiu: În plină pandemie, se organizează Târgul de Crăciun și în acest an

29 Octombrie, 15:09

Sibiul va organiza și în acest an Târgul de Crăciun, anunță primăria și organizatorii, în ciuda creșterii rapide a numărului de infectări și a supra-aglomerării din spitale. În același timp, autoritățile din mari orașe ale Europei – Strasbourg, Paris, Bordeaux, Koln, Freiburg au anunțat că anulează celebrele târguri de Crăciun, organizate anual și care atrăgeau milioane de turiști.

craciun

Astfel, organizatorii târgului au anunțat într-un comunicat citat de presa locală că ediția 14 a Târgului de Crăciun se va desfășura în perioada 13 noiembrie 2020 – 3 ianuarie 2021. În centrul orașului vor fi montate patinoarul în aer liber, căsuțele pentru vânzătorii de mâncare și suveniruri.

„În contextul provocărilor din cauza Coronavirusului, ediția 2020 va fi una adaptată pentru a putea oferi siguranța necesară vizitatorilor și spațiu suficient pentru distanțare. Suprafața evenimentului a fost lărgită considerabil, adăugând și Piața Mică și Str. Nicolae Bălcescu la zona de vizitat. Spațiile de plimbare din Piața Mare sunt lărgite, zona de gastronomie organizată cu locuri suficiente pentru stat la masă (în picioare) iar purtarea măștii va fi obligatorie. În rest, atmosfera va fi în continuare una feerică și pozitivă, ca să intrăm în spiritul Sărbătorilor”, explică organizatorii pe pagina evenimentului, potrivit Tribuna.ro.

Vor fi peste 100 de expozanți prezenți în Centrul Sibiului, alături de atracții precum patinoarul și atelierul lui Moș Crăciun.

Sibienii și turiștii vor găsi la târg decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual si aduse din Bethlehem, precum și diverse specialități gastronomice: de la mezeluri locale, la bunătăți maghiare si burgeri din carne de vită Angus sau chiar vegetali, potrivit Tribuna.ro.

Și Primăria va amenaja zona la fel ca în anii trecuți, cu un brad gigantic și proiecții pe toate clădirile din centru. Pregătirile au început deja.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: