• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9243 LEI
  1 USD = 4.1120 LEI
  1 GBP = 5.6647 LEI
  1 CHF = 4.4730 LEI
  1 HUF = 1.3647 LEI
  1 BGN = 2.5177 LEI
  1 JPY = 3.7785 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor. Opoziţia solicită respingerea Legii amnistiei şi graţierii

26 August, 11:41

Camera Deputaţilor urmează să se întrunească astăzi în sesiune extraordinară, la cererea opoziţiei, având ca obiective abrogarea Legii recursului compensatoriu şi respingerea Legii amnistiei şi graţierii şi a OUG 114. Biroul Permanent al Camerei are programată o şedinţă la ora 12.30, pentru a-i convoca pe deputaţi în sesiune.

camera deputatilor

Deputaţii PNL, USR, PMP şi Pro România au semnat pentru convocarea sesiunii extraordinare în perioada 26 – 30 august. Parlamentarii opoziţiei cer ca în sesiunea extraordinară să fie dezbătute: abrogarea legii recursului compensatoriu, abrogarea Ordonanţei 51/2019 care scoate transportul rutier interjudeţean de persoane din sfera serviciilor publice, respingerea OUG 114 şi respingerea Legii privind amnistia şi graţierea.

"PNL, USR, PMP şi Pro România au depus astăzi solicitare în scris pentru sesiune extraordinară în Camera Deputaţilor. PNL rămâne consecvent celor susţinute de la OUG 13 încoace, şi anume că amnistia, graţierea şi alte instrumente aflate la dispoziţia corupţilor din PSD trebuie anulate. Sensul acestei sesiuni extraordinare este exact anularea unor instrumente pe care oricând persoane cu probleme în justiţie pot să le folosească, instrumente care afectează direct viaţa de zi cu zi a românilor", a declarat, marţi, Raluca Turcan.

Ea a spus că formaţiunile menţionate cer sesiune extraordinară pentru a anula toate aceste lucruri.

"Este un pas necesar pentru recâştigarea încrederii oamenilor în Parlamentul României, Parlament pe care Liviu Dragnea şi PSD l-au utilizat excesiv pentru problemele lor personale din justiţie. Este o provocare pentru toţi liderii politici responsabili. O provocare şi pentru Viorica Dăncilă, care spune că nu e ca Liviu Dragnea! O provocare şi pentru Călin Popescu Tăriceanu, care spune că vrea o justiţie depolitizată!", a mai spus Turcan.

Ea a adăugat că se va vedea dacă aceştia au înţeles semnalul oamenilor, dat în mai la referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum spun că au făcut-o.

"Dorim să le luăm jucăria la care corupţii politici jinduie, vrem să oprim cel mai nociv instrument de sugrumare a economiei româneşti: OUG 114. Prin acest act normativ, milioane de români au ajuns să o ducă mai greu, fără să înţeleagă exact de ce", a afirmat Turcan, spunând că efectele sunt preţuri mai mari la utilităţi (energia electrică, gazul si energia termică) cu consecinţa creşterii în lanţ a tuturor preţurilor; preţuri mai mari la servicii de telefonie; taxe şi impozite mai mari pentru cetăţeni, la nivelul plafonului maxim, fără ca la baza stabilirii impozitelor şi taxelor să fie hotărâri ale consiliilor locale sau ale consiliilor judeţene; rate mai mari pentru credite; înăsprirea condiţiilor de creditare, nu numai pentru cetăţeni ci şi pentru companii. Profitabilitatea şi competitivitatea la nivel naţional şi international a companiilor este afectată.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: