• Bucuresti 32º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 28º C
  Constanta 29º C
  Craiova 29º C
  Galati 34º C
  Iasi 33º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.7228 LEI
  1 USD = 4.1899 LEI
  1 GBP = 5.3006 LEI
  1 CHF = 4.2095 LEI
  1 HUF = 1.4679 LEI
  1 BGN = 2.4147 LEI
  1 JPY = 3.8726 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Sergiu Sîrbu: Parlamentul R. Moldova adoptă legi pentru reforme, nu pentru a face comodă viața opoziției

31 Iulie, 10:06

Parlamentul Republicii Moldova adoptă legi nu pentru a face comodă viața opoziției, de multe ori reformele care sunt asumate sunt curajoase, posibil dureroase pentru un anumit cerc, dar foarte necesare pentru societate în ansamblu.

sirbu

Declarația a fost făcută de vicepreședintele Partidului Democrat, deputatul Sergiu Sîrbu, cu referire la pachetul de legi privind reforma fiscală care a fost pe larg discutat și criticat atât în țară, cât și peste hotare, transmite deschide.md.

Pachetul de legi privind reforma fiscală nu este nici primul și nici ultimul care este criticat, consideră parlamentarul. Potrivit lui, proiectele legilor au fost de mult timp gândite și nu au apărut din senin. De asemenea, parlamentarul spune că reforma fiscală a fost facilitată de creșterea economiei din ultimii doi ani. „Sunt niște măsuri pentru oameni, pentru economie și ele, evident, nu au cum să placă oponenților noștri”, a spus Sergiu Sîrbu în cadrul emisiunii „Adevărul live”.

Parlamentarul spune că legea care permite legalizarea bunurilor contra unui impozit de 3%, care a stârnit cele mai multe critici, a fost semnată de un expert internațional în domeniul spălării banilor.

Totodată, deputatul spune că în luna septembrie urmează să fie făcută o expertiză internațională la nivel instituțional. „Sperăm să demonstrăm că temerile sunt neîntemeiate”, a adăugat democratul.

De asemenea, Sergiu Sîrbu spune că pachetul de legi nu contravine angajamentelor internaționale ale Republicii Moldova. Referitor la reacția partenerilor externi ai țării, parlamentarul spune că aceasta a fost exprimată fără a fi studiat pachetul de legi.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: