• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9484 LEI
  1 USD = 4.2646 LEI
  1 GBP = 5.8523 LEI
  1 CHF = 4.6171 LEI
  1 HUF = 1.3760 LEI
  1 BGN = 2.5301 LEI
  1 JPY = 3.7293 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Separatistul Krasnoselski susține proiectul lui Dodon „Moldova Mare”, dar fără Transnistria

12 Februarie, 08:30

Șeful separatiștilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, pledează pentru o Moldovă unită, dar fără Transnistria. Acesta a făcut referire la harta Moldovei Mari dăruită de Vladimir Putin lui Igor Dodon și unde lipsește Transnistria.

transnistria

Krasnoselski a mai declarat că soarta Transnistriei trebuie decisă de către poporul acestei regiuni. Poziția privind viitorul raioanelor de est ale Republicii Moldova ar fi fost exprimată în cadrul referendumului ilegal din 2006, când majoritatea locuitorilor din regiune ar fi optat pentru independență.

Krasnoselski a spus că este solidar cu intenția lui Dodon de a crea Moldova Mare, însă Transnistria nu se va afla pe acea hartă. „Eu sunt pentru o Moldovă unită, dar fără Transnistria. Aceasta este diferența fundamentală. Vă amintesc că atunci când Vladimir Vladimirovici Putin i-a dăruit lui Igor Nikolaevici Dodon harta istorică a Republicii Moldova, acolo era Moldova istorică, însă fără Transnistria. De aceea eu sunt de acord cu această poziție și consider, că dacă Moldova își va reface granițele istorice, ține de chestiunile lor interne, însă fără Transnistria”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Igor Dodon este promotorul unei platforme care propagă ideea moldovenismului și creării Moldovei Mari. Președintele Igor Dodon a declarat anterior că unul din proiectele sale este crearea Moldovei Mari. „Eu în genere voiam să vin c-o idee, dar nu știu… să v-o spun sau nu… De acordare a cetățeniei românilor. Cei care au fost în Moldova. Uitați-vă la mine pe perete. Este Moldova Mare. De ce nu? Și credeți-mă că noi o să ajungem la așa etapă. Ia uitați-vă. Aceasta este Moldova lui Ștefan cel Mare. Dar aceasta ține așa, de proiecte de viitor. O să-i speriem pe conducerea dumneavoastră. Și așa ei pe noi nu ne iubesc tare”, a declarat în decembrie 2013 Igor Dodon pentru Adevărul.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: