• Bucuresti 4º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov 0º C
  Cluj-Napoca 1º C
  Constanta 5º C
  Craiova 5º C
  Galati 4º C
  Iasi 3º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 4º C
 • 1 EUR = 4.6485 LEI
  1 USD = 4.0861 LEI
  1 GBP = 5.1722 LEI
  1 CHF = 4.1190 LEI
  1 HUF = 1.4383 LEI
  1 BGN = 2.3768 LEI
  1 JPY = 3.6010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Separatiștii transnistreni, trași în țeapa rusească. Au rămas fără cei 2 milioane de dolari promiși

31 Mai, 10:13

Rusia a stopat proiectele de infrastructură care veneau ca ajutor umanitar în stânga Nistrului în cadrul proiectului de Integrare Euro-Asiatică.

transnistria

Mai mult decât atât, rușii nu au plătit nici pentru lucrările efectuate în valoare de peste două milioane de dolari. La o intervenție televizată, așa-numitul viceministru al economiei din regiunea separatistă, Ivan Untu susține că la procedura de alocare a banilor au fost folosite scheme dubioase, iar banii nici nu au ajuns până în regiunea transnistreană.

El a spus că în timp de trei ani au fost realizate 14 obiecte de infrastructură cu menire socială, școli, grădinițe, spitale, alte 14 obiecte au rămas în paragină din lipsă de finanțare.

Fundația Integrare Euro-Asiatică, a angajat firma rusească NET să execute lucrările, aceasta la rândul său a agnajat mai multe firme din Rusia care au angajat firme locale din regiunea transnistreană. Subcontractanții companiei NET s-au dovedit a fi firme fictive fără oficii și doar cu conturi de capital social.

Proiectul de Integrare Euro-Asiatică a început în regiunea transnistreană în 2013, în 2016 lucrările au fost stopate și așa rămân până la moment.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ajutor, Republica Moldova, rusia, Transnistria
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: