• Bucuresti 7º C
  Baia Mare 3º C
  Brasov 6º C
  Cluj-Napoca 1º C
  Constanta 11º C
  Craiova 3º C
  Galati 7º C
  Iasi 1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Separatiștii transnistreni și trupele de ocupație ruse exersează trageri din artilerie

30 August, 12:01

Trupele de ocupație ruse din Transnistria împreună cu așa-numita Armată separatistă se antrenează cu trageri de artilerie.

transnistria

Potrivit unui comunicat, al așa-zisului Minister al Apărării de la Tiraspol, în exerciții militare sunt antrenați militarii în termen care au fost înrolați la finele lunii iunie.

Oficial, aceste exerciții militare au menirea să sporească capacitatea de luptă a trupelor ilegale, dar și să sporească gradul de conlucrare și comandă a celor ce conduc așa-numitele trupe militare transnistrene.

Ultimele două zile aceste exerciții se desfășoară la poligonul de la Tiraspol cu participarea inclusiv a unităților de cercetarea a trupelor paramilitare separatiste, în total fiind antrenați circa 200-250 militari ai trupelor de ocupație a Federației Ruse în Republica Moldova. Sunt desfășurate trageri de luptă cu toate tipurile de armament aflat în dotarea trupelor de ocupație, inclusiv și mitraliere de calibru mare (14,5 și 12,7).

Acum o săptămână trupele de ocupație ruse GOTR și trupele transnistrene au exersat forțarea râului Nistru, acesta fiind un exercițiu militar care se desfășoară deja al treilea an consecutiv.

Amintim că în luna sepatembrie Moscova a anunțat cel mai amplu exercițiu militar din perioada post-Război Rece.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: