• Bucuresti 36º C
  Baia Mare 31º C
  Brasov 29º C
  Cluj-Napoca 29º C
  Constanta 30º C
  Craiova 31º C
  Galati 36º C
  Iasi 33º C
  Suceava 29º C
  Timisoara 31º C
 • 1 EUR = 4.8378 LEI
  1 USD = 4.3085 LEI
  1 GBP = 5.3598 LEI
  1 CHF = 4.5522 LEI
  1 HUF = 1.3768 LEI
  1 BGN = 2.4735 LEI
  1 JPY = 4.0080 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Separatiștii de la Tiraspol ne numără exercițiile militare

26 Septembrie, 18:27

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a discutat cu reprezentantul regiumului separatist în Comisia Unificată de Control despre exercițiile militare desfășurate pe ambele maluri ale Nistrului și despre modernizarea punctelor de control în zona de securitate.

exercitii militare

Reprezentantul Tiraspolului a menționat că autoritățile de la Chișinău au o atitudine „neconstructivă” în ceea ce privește manevrele militare, notează novostipmr.com.

Există un interes sporit din partea Moldovei. Nouă ne sunt reproșate unele momente, însă Moldova a desfășurat în acest an la Bulboaca 14 exerciții militare, unele dintre ele cu țări NATO. Poligonul de la Bulboaca se află în imediată apropiere a Zonei de securitate”, a spus reprezentantul Tiraspolului în CUC.

Vadim Krasnoselski a menționat că exercițiile militare sunt o practică obișnuită și chiar necesară pentru menținerea trupelor militare în formă. Acesta a subliniat că trebuie să fie creat un mecanism de înștiințare atunci când este vorba despre zona de securitate.

Separatistul șef de la Tiraspol a menționat că toate componentele misiunii de pacificare din care fac parte militarii ruși trebuie să lucreze împreună și să nu încerce să pună „bețe în roate” misiunii per ansamblu.

Copreședintele CUC din partea Transnistriei a mai adăugat că a fost modernizat un terminal vamal din zona de securitate, iar în același timp, de partea Chișinăului au fost renovate șase vagoane în zona de securitate.

Vadim Krasnoselski s-a referit la protestele Chișinăului în vederea schimbărilor Tiraspolului ale unor terminale în zona de securitate. Liderul separatist a spus că nu este vorba despre schimbări în mecanismul de funcționare în această zonă, doar de asigurarea unor condiții decente pentru colaboratorii transnistreni.

Amintim că anterior Vadim Krasnoselski a declarat că Tiraspolul vede misiunea de pacificare în care participă Rusia ca un tot întreg cu trupele de ocupație staționate în stânga Nistrului GOTR.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: