• Bucuresti -1º C
  Baia Mare -2º C
  Brasov -6º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta -2º C
  Craiova -3º C
  Galati -3º C
  Iasi -2º C
  Suceava -2º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7619 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.4653 LEI
  1 CHF = 4.1953 LEI
  1 HUF = 1.4983 LEI
  1 BGN = 2.4348 LEI
  1 JPY = 3.7869 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Separatiștii de la Tiraspol îl petrec cu flori pe Muhametșin, iar găgăuzii cu ordinul -„Gagauz Yeri”

20 Iulie, 08:11

Înainte de a pleca din R. Moldova, ambasadorul rus Farit Muhametșin a mers la Tiraspol pentru a-și lua rămas bun de la separatiști, precum și la Comrat, unde a primit de la bașcanul Irina Vlah cea mai înaltă distincție a autonomiei – ordinul „Gagauz Yeri”, potrivit gagauzinfo.md.

muhametsin

La Tiraspol, liderul administrației separatiste i-a mulțumit lui Muhametșin „pentru colaborarea fructuoasă și tot sprijinul acordat”. Menționăm că în perioada mandatului său, Muhametșin a participat la toate evenimentele organizate de separatiști, chiar dacă a fost vorba de cele cu caracter militar ori politic la care transnistrenii își cereau independența și unirea cu Rusia.

La Comrat, bașcanul Vlah i-a mulțumit diplomatului rus pentru că „a fost alături de găgăuzi în vremuri grele, în special în 2014”, atunci când în autonomie s-a desfășurat un referendum ilegal.

Amintim că Muhametșin a fost ambasador al Rusiei în R. Moldova din 2012. În acest an, Muhametșin a atins vârsta de pensionarea și Putin a decis înlocuirea lui cu Oleg Vasnețov. Detalii AICI.

Ținem să remarcă că de la venirea lui Igor Dodon în funcția de președinte al R. Moldova, acesta a avut zeci de întâlniri cu ambasadorul rus. Întrevederile au avut loc în special în contextul unor evenimente extrem de importante pentru R. Moldova atât pe plan extern cât și intern.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: