• Bucuresti 35º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 30º C
  Craiova 32º C
  Galati 34º C
  Iasi 30º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.8378 LEI
  1 USD = 4.3085 LEI
  1 GBP = 5.3598 LEI
  1 CHF = 4.5522 LEI
  1 HUF = 1.3768 LEI
  1 BGN = 2.4735 LEI
  1 JPY = 4.0080 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Senatul a respins propunerea PNL de revenire la alegerea primarilor în două tururi

20 Noiembrie, 20:36

Senatul a respins, luni, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă inițiată de mai mulți parlamentari PNL privind modificarea și completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, care prevede revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

senat

Propunerea legislativă a fost respinsă cu 46 voturi pentru, 59 împotrivă și 6 abțineri, informează Agerpres.

În timpul dezbaterii, reprezentanții PNL, USR și ALDE și-au anunțat susținerea pentru această propunere, în timp ce PSD și UDMR au pledat împotrivă.

Comisia pentru administrație publică și Comisia juridică au adoptat, anterior, un raport comun de respingere.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat luni, înaintea ședinței de plen, că parlamentarii acestui partid vor vota în favoarea propunerii legislative a PNL referitoare la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, având "o părere opusă colegilor din PSD".

"Am avut o scurtă ședință de coaliție, unde printre alte subiecte am discutat despre modul în care vom vota pe propunerea referitoare la alegerea primarilor în două tururi. Colegii mei din ALDE deja au făcut diferite declarații foarte clare, lipsite de echivoc, și anume că ALDE susține ideea de alegere a primarilor în două tururi. Sigur că colegii noștri din ALDE care sunt primari în funcție ar prefera să rămână actualul sistem cu un singur tur de scrutin. Însă noi considerăm că este mai avantajos pentru noi și pentru un exercițiu democratic la alegeri mai complet ca alegerea să se facă în două tururi de scrutin. Colegii din PSD au o părere opusă. Ne-am informat reciproc aș spune pozițiile pe care dorim să le adoptăm și avem fiecare considerentele proprii pentru a adopta o anumită poziție", a afirmat luni Tăriceanu.

Citeste mai mult despre: alegeri, PNL, Primari, propunere, senat
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: