• Bucuresti 13º C
  Baia Mare 7º C
  Brasov 6º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 10º C
  Craiova 12º C
  Galati 10º C
  Iasi 7º C
  Suceava 6º C
  Timisoara 10º C
 • 1 EUR = 4.7576 LEI
  1 USD = 4.1938 LEI
  1 GBP = 5.4657 LEI
  1 CHF = 4.1895 LEI
  1 HUF = 1.4975 LEI
  1 BGN = 2.4326 LEI
  1 JPY = 3.7859 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Comandantul Armatei Naţionale, la Conferinţa Şefilor Apărării din SUA

17 Octombrie, 09:38

Şeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, a participat marţi, 16 octombrie, la Washington, la Conferinţa Şefilor Apărării pe domeniul combaterii ameninţărilor extremiste.

SUA

În cadrul evenimentului, care a reunit şefi ai Apărării din 82 de state, au fost abordate subiecte referitoare la combaterea ameninţărilor actuale la adresa securităţii globale cauzate de organizaţiile extremiste violente, precum şi importanţa parteneriatelor şi a comunicării sporite pentru identificarea şi contracararea unor astfel de ameninţări.

În marja conferinţei, generalul Cutie a avut o serie de întrevederi cu omologi din Lituania, Estonia, Georgia şi reprezentanţi ai Forţelor Armate ucrainene, în cadrul cărora oficialii au discutat despre principalele realizări pe dimensiunea militară şi identificarea unor noi domenii de colaborare în acest sens.

La Washington, comandantul Armatei Naţionale s-a întâlnit şi cu ambasadoarea Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, Cristina Balan, pe care a informat-o despre priorităţile instituţiei de apărare, inclusiv consolidarea parteneriatului strategic cu SUA.

În acest sens, generalul Cutie şi-a exprimat convingerea că numirea unui ataşat militar va impulsiona cooperarea dintre cele două ţări.

Conferinţa Şefilor Apărării pe domeniul combaterii ameninţărilor extremiste se desfăşoară pentru al treilea an consecutiv. Republica Moldova participă la eveniment pentru prima dată.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: