• Bucuresti 24º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 21º C
  Constanta 22º C
  Craiova 25º C
  Galati 24º C
  Iasi 23º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.7612 LEI
  1 USD = 4.2560 LEI
  1 GBP = 5.3976 LEI
  1 CHF = 4.2429 LEI
  1 HUF = 1.4596 LEI
  1 BGN = 2.4344 LEI
  1 JPY = 3.8834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Comandantul Armatei Naţionale, la Conferinţa Şefilor Apărării din SUA

17 Octombrie, 09:38

Şeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, a participat marţi, 16 octombrie, la Washington, la Conferinţa Şefilor Apărării pe domeniul combaterii ameninţărilor extremiste.

SUA

În cadrul evenimentului, care a reunit şefi ai Apărării din 82 de state, au fost abordate subiecte referitoare la combaterea ameninţărilor actuale la adresa securităţii globale cauzate de organizaţiile extremiste violente, precum şi importanţa parteneriatelor şi a comunicării sporite pentru identificarea şi contracararea unor astfel de ameninţări.

În marja conferinţei, generalul Cutie a avut o serie de întrevederi cu omologi din Lituania, Estonia, Georgia şi reprezentanţi ai Forţelor Armate ucrainene, în cadrul cărora oficialii au discutat despre principalele realizări pe dimensiunea militară şi identificarea unor noi domenii de colaborare în acest sens.

La Washington, comandantul Armatei Naţionale s-a întâlnit şi cu ambasadoarea Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, Cristina Balan, pe care a informat-o despre priorităţile instituţiei de apărare, inclusiv consolidarea parteneriatului strategic cu SUA.

În acest sens, generalul Cutie şi-a exprimat convingerea că numirea unui ataşat militar va impulsiona cooperarea dintre cele două ţări.

Conferinţa Şefilor Apărării pe domeniul combaterii ameninţărilor extremiste se desfăşoară pentru al treilea an consecutiv. Republica Moldova participă la eveniment pentru prima dată.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: