• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 27º C
  Craiova 22º C
  Galati 28º C
  Iasi 28º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 21º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Secţia pentru judecători a CSM, se pronunţa în legătură cu acţiunea disciplinară împotriva sefei ICCJ

10 Aprilie, 12:34

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ar putea pronunţa, miercuri, o soluţie în legătură cu acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare împotriva preşedintelui Înalteiltei Curţie de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea.

csm

Şefa ICCJ este acuzată de "refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu" şi de "nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor", acţiunea vizând constituirea completurilor de cinci şi de doi judecători. La termenul din 27 martie, dosarul a fost amânat.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM are pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri pronunţarea unei soluţii în legătura cu acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare faţă de Cristina Tarcea.

La termenul anterior, din 27 martie, pronunţarea a fost amânată.

La termenul din 13 februarie, Cristina Tarcea a apreciat că cercetarea este "un abuz".

Solicitată să îşi argumenteze afirmaţia, Tarcea a declarat: "Vă aduceţi aminte de interesul direct al preşedintelui Camerei Deputaţilor în organizarea completurilor de 5 judecători? De aceea am spus că am multe declaraţii interesante de făcut despre o discuţie pe care am avut-o cu preşedintele Curţii Constituţionale legat de constatarea conflictului de constituţionalitate, despre o discuţie la fel de interesantă cu domnul Ciorbea. Dar toate la timpul lor".

De asemenea, ea a distribuit jurnaliştilor aflaţi la CSM mai multe pagini în care afirmă că acţiunea disciplinară împotriva sa are "vădit caracter politic" şi are loc în contextul în care sistemul juridic este subminat sub pretextul reformării. Ea reclamă faptul că în 2018 au fost iniţiate toate procedurile pentru schimbarea persoanelor cu funcţii de conducere de la toate instituţiile din sistemul judiciar.

Ea a afirmat, de asemenea, că procedura disciplinară împotriva sa este necesară pentru că preşedintele ICCJ nu poate fi revocat decât pentru management necorespunzător sau în urma aplicării unei sancţiuni disciplinare.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: