• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8742 LEI
  1 USD = 4.0186 LEI
  1 GBP = 5.4736 LEI
  1 CHF = 4.5297 LEI
  1 HUF = 1.3591 LEI
  1 BGN = 2.4921 LEI
  1 JPY = 3.8638 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Secţia pentru judecători a CSM a revocat decizia privind retragerea din magistratură a Danei Gîrbovan

03 Septembrie, 11:14

Secţia pentru judecători a CSM discută, marţi, cererea Danei Gârbovan de retragere a demisiei din magistratură, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea sa în funcţia de ministru al Justiţiei.

girbovan

UPDATE  Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, marţi, de cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură şi a revocat decizia din 26 august.

Potrivit ordinii de zi, Secţia va lua în discuţie „renunţarea la cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj”.

Pe 26 august, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii luase act de demisia din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan, însă demisia nu a ajuns la Cotroceni pentru ca preşedintele să emită decretul în acest sens.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că ar propune-o din nou pe Dana Gîrbovan la Ministerul Justiţiei, spunând că şi-a dorit în această funcţie "un magistrat care cunoaşte foarte bine modul de lucru", "care se bucură de respectul celorlalţi", o persoană independentă "pentru că nu trebuie numai să afirmăm că vrem independenţa justiţiei, aceasta trebuie într-adevăr să se realizeze". "Dacă ar fi după mine, aş propune-o cu toată deschiderea şi cu toată încrederea pe doamna Dana Gârbovan. Nu ştiu dacă mai vrea domnia sa", a spus Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că el nu va gira prin deciziile sale susţinerea acestui guvern. „Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru că şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier”, a anunţat preşedintele.
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: