• Bucuresti 31º C
  Baia Mare 25º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 22º C
  Craiova 29º C
  Galati 28º C
  Iasi 28º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.7601 LEI
  1 USD = 4.2518 LEI
  1 GBP = 5.3997 LEI
  1 CHF = 4.2288 LEI
  1 HUF = 1.4614 LEI
  1 BGN = 2.4338 LEI
  1 JPY = 3.8845 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Sechestru pe averea Elenei Udrea în dosarul Hidroelectrica

01 Octombrie, 15:01

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au dispus începerea judecăţii în dosarul Hidroelectrica, în care fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea este acuzată de DNA de pentru trafic de influență și spălare a banilor, iar omul de afaceri Dan Andronic, de mărturie mincinoasă.

udrea

Judecatorii au dispus instituirea sechestrului asigurator pe toate bunurile mobile şi imobile ale Elenei Udrea, prezente şi viitoare, până la concurenţa sumei de 4.700.000 de euro, pentru confiscare specială. Decizia nu este definitivă.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins toate cererile fostului ministru Elena Udrea şi ale lui Dan Andronic în dosarul Hidroelectrica în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie, şi au constatat legalitatea probelor, stabilind că poate începe judecata.

"Respinge, ca nefondate, cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii UDREA ELENA GABRIELA şi ANDRONIC DAN CĂTĂLIN. Constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 604/P/2017 din 18.12.2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, prin care au fost trimişi în judecată inculpaţii Udrea Elena Gabriela şi Andronic Dan Cătălin. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Udrea Elena Gabriela şi Andronic Dan Cătălin pentru infracţiunile pentru care au fost trimişi în judecată, conform încadrării expuse în rechizitoriul mai sus menţionat", se arată în minuta magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Elena Udrea şi jurnalistul Dan Andronic au fost trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie. Mai exact, potrivit unui comunicat al DNA, Elena Udrea este acuzată că a acceptat promisiunea făcută prin intermediari de un om de afaceri, în anul 2011, de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi Hidroelectrica, în vederea menţinerii, în condiţiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu compania producătoare de energie.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: