• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9472 LEI
  1 USD = 4.2560 LEI
  1 GBP = 5.8502 LEI
  1 CHF = 4.6294 LEI
  1 HUF = 1.3567 LEI
  1 BGN = 2.5294 LEI
  1 JPY = 3.7459 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Se închid creşele din Bucuresti! După şcoli urmează să stea acasă şi cei mici

10 Martie, 14:17

Preşedintele Asociaţiei Muncipiilor din România, Robert Negoiţă, a declarat faptul că creşele care au fost preluate de Ministerul Educaţiei se supun deciziei de suspendare a activităţii până pe 22 martie, conform Edupedu.ro.

cresa

Robert Negoiță, a declarat faptul că nu există o decizie unitară a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență care să se aplice creșelor care țin de primării.

Fiecare primărie va lua măsurile pe care le consideră necesare, atâta vreme cât sunt localități unde sunt alerte și localități unde nu există așa ceva. Decizia este la nivel local“, a declarat Negoiță, pentru Edupedu.ro.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat faptul că creșele care au trecut la Ministerul Educației se supun deciziei de închidere. Însă, restul creșelor, cele care primesc copiii cu vârste între 0 la 3 ani, nu țin de Minister, ci de primării.

Monica Anisie a afiarmat faptul că măsura închiderii tuturor unităților de învățământ preșcolar, începând de pe 11 martie și până pe 22 martie, se aplică unui total de 3 milioane de copii.
Concret, sunt “2.956 de copii care sunt cuprinși în tot sistemul de învățământ, de la antepreșcolar [creșe] și până la postliceal. Recomandarea noastră este de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate, ca să evite expunerea copiilor în aceste after school-uri“, a declarat luni seară, la Realitatea, ministrul Educației.
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: