• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 21º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 21º C
  Constanta 20º C
  Craiova 27º C
  Galati 22º C
  Iasi 24º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 24º C
 • 1 EUR = 4.5921 LEI
  1 USD = 3.8901 LEI
  1 GBP = 5.1168 LEI
  1 CHF = 3.9774 LEI
  1 HUF = 1.4895 LEI
  1 BGN = 2.3479 LEI
  1 JPY = 3.4511 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Schimbări radicale la bacalaureat

20 Ianuarie, 12:24

Schimbări la examenul de bacalaureat.

bac

Prima parte a examenului se schimbă radical. Dispar cerinţele de teorie aplicată, de exemplu cele în care se cerea explicarea semnelor de punctuaţie, de asemenea vor dispărea exerciţiile ce presupuneau sinonime şi antonime din text. La subiectul I va apărea redactarea unui text argumentativ pe baza fragmentului la prima vedere.

La subiectul al doilea va exista un alt fragment la prima vedere, iar pe baza lui, elevii vor avea de redactat un text prin care să demonstreze că fragmentul aparţine unui curent literar, pe baza a doua idei care se vor regăsi tot în acel text. Subiectul al treilea rămâne la fel, un eseu despre o operă studiată din programa şcolară.

"Bacalaureatul, examenul ce ar trebui sa incununeze 12 ani de studiu, dintre care 4 de invatamant superior, ramasese acelasi examen inradacinat intr-un sistem anacronic, ce nu reusea sa puna accentul pe recunoasterea unor competente-cheie si pe incurajarea gandirii critice si a rationamentelor logice, ci pe dezvoltarea capacitatilor mnemonice ale elevilor, de cele mai multe ori nevoiti sa asimileze cantitati incomensurabile de informatii irelevante si lipsite de aplicabilitate. Astfel, Bacalaureatul romanesc se opunea prin propria-i natura cerintelor si prioritatilor unei societati moderne si a unei pieti a muncii devenite din ce in ce mai competitive si mai riguroase", se arată într-un comunicat remis de CNE.

Citeste mai mult despre: bacalaureat, romana, schimbari
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: