• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 26º C
  Craiova 21º C
  Galati 26º C
  Iasi 27º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.6572 LEI
  1 USD = 3.9685 LEI
  1 GBP = 5.2603 LEI
  1 CHF = 3.9935 LEI
  1 HUF = 1.4421 LEI
  1 BGN = 2.3812 LEI
  1 JPY = 3.5318 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Schimbări radicale la bacalaureat

20 Ianuarie, 12:24

Schimbări la examenul de bacalaureat.

bac

Prima parte a examenului se schimbă radical. Dispar cerinţele de teorie aplicată, de exemplu cele în care se cerea explicarea semnelor de punctuaţie, de asemenea vor dispărea exerciţiile ce presupuneau sinonime şi antonime din text. La subiectul I va apărea redactarea unui text argumentativ pe baza fragmentului la prima vedere.

La subiectul al doilea va exista un alt fragment la prima vedere, iar pe baza lui, elevii vor avea de redactat un text prin care să demonstreze că fragmentul aparţine unui curent literar, pe baza a doua idei care se vor regăsi tot în acel text. Subiectul al treilea rămâne la fel, un eseu despre o operă studiată din programa şcolară.

"Bacalaureatul, examenul ce ar trebui sa incununeze 12 ani de studiu, dintre care 4 de invatamant superior, ramasese acelasi examen inradacinat intr-un sistem anacronic, ce nu reusea sa puna accentul pe recunoasterea unor competente-cheie si pe incurajarea gandirii critice si a rationamentelor logice, ci pe dezvoltarea capacitatilor mnemonice ale elevilor, de cele mai multe ori nevoiti sa asimileze cantitati incomensurabile de informatii irelevante si lipsite de aplicabilitate. Astfel, Bacalaureatul romanesc se opunea prin propria-i natura cerintelor si prioritatilor unei societati moderne si a unei pieti a muncii devenite din ce in ce mai competitive si mai riguroase", se arată într-un comunicat remis de CNE.

Citeste mai mult despre: bacalaureat, romana, schimbari
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: