• Bucuresti 11º C
  Baia Mare 7º C
  Brasov 5º C
  Cluj-Napoca 6º C
  Constanta 10º C
  Craiova 11º C
  Galati 10º C
  Iasi 9º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 8º C
 • 1 EUR = 4.8127 LEI
  1 USD = 4.3601 LEI
  1 GBP = 5.6207 LEI
  1 CHF = 4.5243 LEI
  1 HUF = 1.4164 LEI
  1 BGN = 2.4607 LEI
  1 JPY = 4.0113 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Schimbări majore pentru managerii de spital

05 Decembrie, 12:43

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică noul ordin al ministrului sănătăţii privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager persoană fizică din spitalele publice din reţeaua proprie a Ministerului Sănătăţii.

spitale

Acesta aduc schimbări importante în procesul de selecţie al managerului de spital. Procedura de selecţie a managerului propusă acum pune accent pe profesionalism şi transparenţă, într-o abordare pragmatică.

Noua procedură de concurs va consta în susţinerea publică a unui proiect de management pe o temă aleasă din cinci domenii prioritare ale managementului spitalicesc şi adaptată la problemele spitalului unde se candidează. În prezent, concursul de selecţie presupune o probă teoretică constând în rezolvarea unor teste-grile din legislaţia specifică activităţii spitalului public şi din management sanitar, prezentarea unui proiect de managemen în faţa unei comisii formată din membrii ai consiliului de administraţie al spitalului şi un eventual interviu de selecţie.

Noua reglementare aduce o abordare diferită, cu scopul de a atrage în funcţia de manageri de spitale specialişti cu abilităţi dovedite în domeniul managementului.

Prezentarea proiectului de management se va face pe durata a maxim 20 de minute şi va fi urmată de un interval de maxim 60 de minute de răspuns la întrebări.

 

Citeste mai mult despre: functie, management, ministru, Sănătate
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: