• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 26º C
  Iasi 25º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Schimbări în conducerea SRI

22 Iulie, 13:20

Preşedintele Klaus Iohannis a numit, vineri, doi noi adjuncţi ai directorului SRI, respectiv colonelul Romeo-Cristian Bizadea şi generalul de brigadă Adrian Ciocîrlan. Aceştia urmează să-și preia funcţiile de la 1 august.

sri

Președintele a semnat astăzi decretele privind numirea celor doi adjuncți ai directorului SRI.

Klaus Iohannis a semnat, de asemenea, un decret privind eliberarea din funcție a actualului adjunct al directorului SRI, Ion Grosu. Acesta a fost, de asemenea, înaintat în grad la trecerea în rezervă, de la general-maior – cu două stele la general-locotenent – cu trei stele.

Președintele a semnat și decretele de trecere în rezervă a mai multor generali din cadrul Serviciului - generalul de brigadă cu o stea Ciobanu Florea, generalul de brigadă cu o stea Mangra Vicențiu, generalul de brigadă cu o stea Popescu Adrian și generalul de brigadă cu o stea Puiu Gheorghe.

Adrian Ciocîrlan a ocupat diverse funcții de conducere în cadrul Direcției Generale Contraspionaj până în anul 2010. În perioada 2010-2013, a fost șeful Direcției de Informații a Municipiului București. Între 2013-2016, a condus Direcția Generală Apărarea Constituției, potrivit unui comunicat al SRI.

În anul 2015 i-a fost acordat gradul de general de brigadă.

Adrian Ciocîrlan a absolvit cursuri de pregătire în domeniul intelligence și studii de securitate desfășurate în țară și străinătate. A urmat cursurile Facultăţii de Psihosociologie din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, pe care le-a absolvit în anul 1996.

Cristian Bizadea a ocupat poziția de șef al Cabinetului Directorului SRI. De la angajarea în Serviciu, în anul 2001, a deținut diferite funcții în Direcția Generală Contraspionaj: locțiitor al șefului Direcției, șef de departamente de analiză, operațiuni și planificare.

În anul 2013 a obținut titlul de doctor în sociologie la Universitatea București, cu teza intitulată „Orientul Mijlociu Extins; o perspectivă demopolitică”. Este lector universitar și a predat cursuri de analiză a informațiilor și analiză de risc la Universitatea București și la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”. Este licențiat în drept al Universității „Lucian Blaga” Sibiu și are un master în comunicare și relații publice, obținut la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.

Citeste mai mult despre: conducere, decrete, klaus johannis, numiri, SRI
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: