• Bucuresti 26º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 22º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 25º C
  Iasi 24º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.8423 LEI
  1 USD = 4.2788 LEI
  1 GBP = 5.3932 LEI
  1 CHF = 4.5427 LEI
  1 HUF = 1.3687 LEI
  1 BGN = 2.4758 LEI
  1 JPY = 3.9963 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Scandalul dezinfectanţilor continuă

09 Aprilie, 11:48

Firma din Prahova care s-a ocupat de comercializarea dezinfectanților ineficienți susține că laboratorul Centrului Național de Sănătate Publică din Iași a oferit rezultate incorecte. Anchetarea binocidelor a început după ce s-a făcut o plângere la ministerul Sănătății care a fost depusă în ianuarie la Parchet. Mai mult, firma din Prahova susține că ministerul Sănătății știa rezultatele analizelor de la Iași încă din luna august 2018.

dezinfectanti

Scandalul dezinfectanților retrași continuă. Firma acuzată că a vândut spitalelor dezinfectanți ineficienți acuză laboratorul Centrului Național de Sănătate Publică din Iași, că a emis rezultate incorecte. Și asta, după ce propriile analize efectuate în Germania au arătat că produsele sunt conforme. Ancheta în cazul biocidelor a început după o plângere a ministerului Sănătății depusă în ianuarie la Parchet, deși rezultatele analizelor de la Iași erau gata încă din august 2018, informează stiri.tvr.ro.

Cum mimează grupările din PNL armistițiul. Orban și Rareș Bogdan i-au luat în colimator pe liderii refractari
Probleme pentru România! PPE cere o nouă rezoluție împotriva Guvernului în Parlamentul European
Institutul Naţional de Cercetare, Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie (ICECHIM) s-a acreditat în 2017 pentru analiza chimică a dezinfectanților , imediat după scandalul Hexifarma. De atunci, ICECHIM nu a primit nicio comandă de la autorități sau de la spitale. Una dintre explicații ar putea fi motivată de legislația în vigoare care nu prevede verificarea dezinfectanților o dată ce au intrat pe piață.

Conform specialiștilor, în cazul unei verificări, analizele sunt concludente cu condiția ca substanțele trebuie prelevate din aceeași probă și nu din același lot, chiar dacă acestea vor merge la laboratoare diferite.

În cazul de față, firma din Prahova care a vândut dezinfectanților ineficienți spitalelor susține că nu a avut nicio vină.

Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică au retras Trioton Rapid Afb din peste 30 de spitale după ce ministerul Sănătății a comunicat că substanța nu este eficientă.

Compania mai susține că probele trimise în Germania erau din loturile cu probleme, acestea fiind sigilate de DSP Prahova și toate analizele au ieșit conforme. Avocatul firmei spune că rezultatele laboratorului din Iași nu ar avea acreditare RENAR.

Conducerea Centrului Regional de Sănătate Publică Iași unde s-a efectuat analiza dezinfectanților nu a oferit nicio declarație. Pe site-ul RENAR, laboratorul pentru Igiena Mediului apărând ca fiind acreditat pentru Determinarea eficacității fungicidelor cu aplicație în domeniul medical.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: