• Bucuresti 33º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 28º C
  Cluj-Napoca 28º C
  Constanta 28º C
  Craiova 28º C
  Galati 32º C
  Iasi 32º C
  Suceava 28º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.6662 LEI
  1 USD = 4.0240 LEI
  1 GBP = 5.3310 LEI
  1 CHF = 4.0360 LEI
  1 HUF = 1.4454 LEI
  1 BGN = 2.3858 LEI
  1 JPY = 3.6386 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Scandal de amploare la TVR CLUJ

17 Ianuarie, 14:21

Scandalul din interiorul Televiziunii Romane continua. In urma cu scurt timp, jurnalistii din Moldova au trimis o scrisoare Irinei Radu prin care dezvaluie modul in care anumite persoane de la TVR Cluj derulau proiecte fiantate, conform Gazetei de Cluj

Irina Radu

Scandalul din interiorul Televiziunii Romane continua. In urma cu scurt timp, jurnalistii din Moldova au trimis o scrisoare Irinei Radu prin care dezvaluie modul in care anumite persoane de la TVR Cluj derulau proiecte fiantate.

Gazeta de Cluj  intrat in posesia documentului cu dezvaluiri semnat de 16 jurnalisti de la mai multe televiziuni.

`Sunt Olesea Russu, producător TV la IPNA Compania Teleradio-Moldova, participantă în Proiectele inițiate de TVR Cluj – Caravana ”Moldova spre Europa”, ”Jurnalist în România” și ”” Reporter Est.
Colegii mei, jurnaliști din R.Moldova, participanți în Proiectele sus numite sunt nedumeriți de declarațiile în presă făcute de Adrian Rozenberg, Producător executiv demisionar al TVR Cluj, fapt pentu care vă adresăm această scrisoare de protest.Vă rugăm să examinați minuțios acest demers`, explic Olsea Russu in scrisoarea adresata Irinei Radu.

Toate jurnalistele erau, cum să zic, fete de sticlă, unele dintre ele nu făcuseră deloc teren. În plus, jurnalistele din proiectul transfrontalier au fost de limba rusă. Nu prea înțelegeau nici limba română, deci nu știu ce «pod peste Prut» a ieșit.”

Citatul de mai sus aparține lui Adrian Rozenberg, fost producător executiv la TVR Cluj, și l-am preluat dintr-un interviu acordat de către acesta portalului de știri „pressone.ro”.

Dincolo de afirmațiile tendențioase, aproximative și chiar mincinoase, NOI, jurnaliștii de la Chișinău implicați în proiectele organizate de TVR Cluj, ne declarăm dezamăgirea, dar și surprinderea de a regăsi în acest interviu un alt om: ușor infantil, răzbunător și foarte disprețuitor în raport cu jurnaliștii din Republica Moldova.

Simțim nevoia să mărturisim că proiectele TVR Cluj – Jurnalist în România și Reporter Est – nu au avut nicio clipă conținutul unui program de tip „pod peste Prut”, reprezentând mai degrabă o platformă comună în care s-au regăsit experiențe media diverse, deci un exercițiu al diversității, la care, spre onoarea TVR, au participat vorbitori și de limba rusă.

Trebuie să ne spună prietenul nostru Adrian Rozenberg, când a fost sincer: atunci când ne gratula cu aprecieri despre profesionalismul nostru sau acum când vorbește despre noi într-un mod disprețuitor, iar proiectele la care am participat le califică „apă de ploaie”?

NOI am răspuns cu multă bucurie la toate invitațiile TVR, am apreciat preocuparea postului public pentru zona pe care o reprezentăm, dar nu putem acum să nu ne exprimăm protestul față de apariția în spațiul public a unor poziții jignitoare la adresa jurnaliștilor de la Chișinău, fapt pentru care solicităm conducerii TVR, în mod expres doamnei președinte Irina Radu, să ia act de protestul nostru, de situația creată de Adrian Rozenberg și încurajăm totodată personalul TVR să susțină pe mai departe proiectele care privesc Republica Moldova.

 

Semnează:

ANNA GLUȘCO – MOLDOVA 1

GLORIA GORCEAG – MOLDOVA 1

OLGA GRUZDEVA – RU TV

VERONICA GHIMP – PUBLIKA TV

TATIANA PAȘCOVSCHI – CANAL 2

AURA REVENCO – JURNAL TV

OLESEA RUSSU – MOLDOVA 1

ZHANNA SHASHKOVA – GRT

ANNA SMOLNIȚCHI – THT BRAVO

LIUDMILA VASILACHI – MOLDOVA 1

NATALIA VLASOVA – ITV

STELA JEMNA – MOLDOVA 1

EVELINA SVIDCENCO – MOLDOVA 1

ELENA MOCANU – GĂGĂUZIA TV

ANA DANILESCU – JURNAL TV

ELENA BĂNCILĂ – REALITATEA TV MOLDOVA

Text - Gazeta de Cluj

Foto - Gazeta de Cluj

Citeste mai mult despre: Adrian Rozenberg, Irina Radu, Romeo Couti, tvr, TVR Cluj
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: