• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8725 LEI
  1 USD = 4.0024 LEI
  1 GBP = 5.3819 LEI
  1 CHF = 4.4931 LEI
  1 HUF = 1.3601 LEI
  1 BGN = 2.4913 LEI
  1 JPY = 3.8477 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Salariu redus doar cu 10 la sută pentru profesoara care a lovit un elev, la Braşov

23 Octombrie, 16:22

Profesoara filmata cu telefonul mobil in timp ce lovea un elev din clasa a XII-a in timpul orei de informatica, la un liceu din orasul brasovean Victoria, a fost sanctionata cu reducerea a 10% din salariu pe o perioada de trei luni. Reprezentantii elevilor cer însă desfacerea contractului de munca al acesteia.

scoala

Profesoara Mioara Rosca, care a lovit un elev cu o carte, iar apoi cu picioarele, in timpul orei de informatica, dupa ce a avut o iesire nervoasa, a fost sanctionata cu reducerea a 10% din salariu pe o perioada de trei luni si nu mai are dreptul sa predea la clasa respectiva, potrivit unei decizii a comisiei de disciplina a institutiei de invatamant, potrivit directorului Liceului "Ion Codru Dragusanu" din Victoria, Gabriela Liliana Lepadat, citat de Mediafax.

"A fost sanctionata conform statutului personalului didactic si al Legii Educatiei cu cea de-a treia sanctiune din cinci, si anume cu reducerea a 10% din salariu pe o perioada de trei luni. Si aceasta cu conditia de a nu se mai repeta incidentul. De asemenea, doamna profesoara nu va mai preda la clasa respectiva si i s-a recomandat sa faca si un consult psihologic", a declarat Lepadat.

Inspectorul scolar adjunct Victor Vijoli a precizat ca inca nu a primit decizia comisiei disciplinare, dar rolul Inspectoratului Scolar Judetean este acela de a verifica daca a fost aplicata legea corect, neavand competenta de a da sanctiuni.

"Nu am vazut inca hartiile, dar am inteles ca a primit a treia sanctiune. Daca se va mai repeta acest incident regretabil, se va ajunge la desfacerea contractului de munca. Eu am discutat si cu elevul si cu mama acestuia si au spus ca nu vor sa depuna plangere. Mama a spus ca nu doreste sanctionarea profesoarei, insa nu s-a pus problema pentru ca gestul cadrului didactic a fost incalificabil. Elevul si-a recunoscut oarecum vina. Incidentul s-a petrecut dupa ce profesoara l-a dat afara de la ora pe elev, a fost si provovata de acesta. Era deja pauza", a spus Vijoli, citat de Mediafax.

In schimb, reprezentantii elevilor din Brasov cer desfacerea contractului de munca al profesoarei Mioara Rosca. Consiliul Judetean al Elevilor Brasov, condamna "comportamentul agresiv si ilegal" al profesoarei din Liceul Teoretic "Ion Codru Dragusanu", din judetul Brasov, catalogandu-l ca "o grava incalcare a Codului de Etica pentru Invatamantul Preuniversitar si a Codului Penal".

Incidentul s-a petrecut in urma cu o saptamana, în 16 octombrie, la Liceul "Ion Codru Dragusanu", din Victoria, in timpul orei de informatica. Profesoara Mioara Rosca a fost filmata de catre elevi cu un telefon mobil in timp ce il lovea cu o carte peste cap pe unul dintre copii, iar apoi cu picoarele. Desi elevul lovit de profesoara de informatica Mioara Rosca a spus ca nu doreste sa faca plangere impotriva acesteia, filmuletul inregistrat cu telefonul mobil de unul dintre colegii lui a aparut pe internet.

Inspectoratul Scolar Judetean Brasov a declansat o inspectie generala la liceul din Victoria, dupa ce directoarea institutiei a anuntat inspectoratul cu privire la incident.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: